kapat

Ramazan Özel
05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İnliyoruz hasretinle
Ramazan ayının ruhuna uygun bir albüm geçenlerde piyasaya çıktı. Sami Savni Özer, "İnliyoruz Hasretinle" adlı çalışmasında (Beyza Müzik) Türk Tasavvuf miziğinden nefis örnekler sunuyor.

1950 İstanbul doğumlu Özer müziğe olan büyük yeteneği ve hassas kulağı ile küçük yaşta dikkat çekti. 17 yaşına geldiğinde bestakar Amir Ateş'in desteğiyle Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne girdi.

Üstat hocalardan Emin Ogan ile uzun yıllar klasik Türk müziği meşk etti. 1998-99 yıllarında Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) ile çeşitli konserlere katıldı. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un oynadığı "Her Şey Çok Güzel Olacak" adlı filmde iki şarkıyı seslendirdi. Fahir Atakoğlu ile çalışmalar yaptı.

Albümde 16 parça yer alıyor. Bunlar arasında "Emamesi Başında" (güfte: Yunus), "İnliyoruz Hasretinle" (güfte:Muhibbi) gibi "Aşk Meydanı" (güfte ve beste anonim) tanınmış birçok eser yer alıyor.

Sami Savni Özer'in diksiyonu gerçekten olağanüstü; tatlı, insanı kavrayan, sakinleştiren bir sesi var. Bir benzetme yaparsak, örneğin, "Güzel aşık cevrimizi/ Çekemezsin demedim mi/ Bu bir rıza lokmasıdır/ Yiyemezsin demedim mi" diye Pir Sultan Abdal'ı yorumlarken sesi "şeftali kompostosu" gibi!

"İnliyoruz Hasretinle" sadece klasik Türk müziğinden hoşlananlara değil, örneğin Chat Baker dinleyen cazseverlere de tavsiye edilecek bir albüm.

Emre AKÖZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır