kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Yeni kiracı
Türkiye Bosna Hersek Cumhuriyeti ile bir anlaşma imzaladı. TBMM'ye sunulan anlaşmaya göre, bu ülkenin Ankara'daki Büyükelçilik binasının kirası bize ait. Bosnalı diplomatlar burayı beğenmeyip başka bir yere taşınsa da yıllık 66 bin dolara kadar olan kira bedelini tanımaya hazırlansa da, biz onların 5 bin 500 dolarlık kirasını her ay ödeyeceğiz...

İftar yemeği
Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, iftar yemeği verdi. Yemek duasını MHP Milletvekili Nazif Okumuş yaptı. Okumuş duanın ilk bölümünde; "Davet sahibi sayın bakanımızın makamını, ömür boyu daim eyle yarabbi" dedi ve ardından da ekledi:

"Biz kullarına da aynı koltuğu nasib eyle yarabbi!"

Anti çorba
İstanbul'daki Vakıf Gureba Hastanesi'nin bir yönetmeliği var. Vakıflara bağlı hastane, her hastayı kabul edemiyor. Kişilerin ölümcül bir hastalığının bulunmaması ve Müslüman olması gerekiyor. Ayrıca hastaya sadece çorba verilebiliyor. Devlet Bakanı Yüksel Yalova "Bir turist, hastanenin önünde düşüp bayılsa müdahale edemezsiniz. Vakıf senedi böyle. Turistler ve anti çorbacılar uzak dursun" diyerek vakıf senedini değiştirmeye çalışıyor.

Kısa paslaşma
MHP'li Cemal Enginyurt, TBMM'de, gecekondularla ilgili tasarı ele alınırken, MHP'li Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'a "Muhalefet milletvekilleri depremle ilgili yardımların bölgeye ulaşmadığını söylüyor. Oraya giden paraları siz kendi cebinizden mi veriyorsunuz? " diye sordu. Bakan Aydın gülümsedi ve Enginyurt'a yazılı cevap göndereceğini açıkladı. "Dar alanda kısa paslaşmalar" filmi, beyazperdeden önce TBMM'de vizyona girdi.

MKE ve Erzincan
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu bir süre önce özürlülere yönelik sınav açtı ve sınavı kazanan 20 kişi işe başladı. DYP Kırıkkale Milletvekili Hacı Filiz, işe başlayanların "torpilli" olduğu iddiaları üzerine bir araştırma yaptı. Özürlülerden 7'si Erzincanlı çıktı. Belki tesadüftü ama, MKE'nin üst düzey yöneticileri arasında da bir Erzincanlı vardı.

Kuşeden vazgeçildi
Milli Savunma Bakanları, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bütçeleri ele alınırken, konuşma metinlerini önceden kitapçık olarak bastırır ve görüşme günü de dağıtırlar. Bu kitapçığın kapağı kuşe kartondan, içi de yine kuşe kağıttan olurdu. Sabahattin Çakmakoğlu bu geleneceği değiştirdi, kuşe karton kapak ve kağıdı kaldırdı. Tasarrufa konuşma metninden başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır