kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Mahkemede artistlik yapmayın
Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, yardımcıları Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal'ın da aralarında bulunduğu 79 kişinin, 1997'de Hazine yardımını 71 il teşkilatına makbuz karşılığı dağıtılmış gibi göstererek, "kamu kurumunu dolandırdıkları ve bu yolla Siyasi Partiler Yasası'na aykırı davrandıkları" gerekçesiyle 3'er yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dünkü duruşmada ilginç bir diyalog da yaşandı.Dönemin RP Mardin İl Başkanı Fehmi Ayanoğlu, sanık sandalyesine oturdu. Sanık listesinde ismi olmayan Ayanoğlu'nun sanık sandalyesinde oturması Mahkeme Başkanı Yılmaz Çamlıbel'in sert tepkisiyle karşılandı. Ayanoğlu'na, "Sen sanık mısın?" diye soran Çamlıbel, "Sanık olmasam burada ne işim var?" cevabıyla karşılaştı. Çamlıbel, bu cevap üzerine, "Sinirlenmeyeceğim dedim ama sinirlendim. Tekrar soruyorum, sanık mısın?" diye sordu. Ayanoğlu aynı yanıtı verdi.

SALONDAN ATTIRDI
Olaya sinirlenen ve salonda bulunan 36 sanığı dışarı çıkaran Çamlıbel, daha sonra, sanıkların isimlerini tek tek okuyarak salona aldı. Çamlıbel, son kez sanıkları uyararak, "Bu mahkemede böyle şovlarla, artistliklerle karar aldıramazsınız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır