kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Af çok çok geniş
Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Af tasarısı çok geniş istisnalar ihtiva edecek ve Erbakan'a afla eş zamanlı olarak çıkacak" dedi

ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, üzerinde çalışılan af yasa tasarısının çok geniş istisnalar ihtiva edeceğini ve Erbakan'a afla eş zamanlı olarak çıkacağını söyledi.

Mesut Yılmaz, ANAP'lı bakanların ve Meclis grup başkanvekillerinin de katıldığı genişletilmiş Başkanlık Divanı Toplantısı'na girişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Af yasa tasarısı içimize sinmiyor dediniz. İçinize sinmeyen noktalar nelerdir?" şeklindeki sorusuna Yılmaz, "Tasarının herhangi bir düzenlemesi ile ilgili söylemedim onu. Genel olarak af konusunda bizim daha önceki rezervlerimizi ifade ettim. Madde olarak bilakis muhtemelen Meclis'e gelecek olan tasarı çok geniş istisnalar ihtiva edecek. Dolayısıyla kamuoyu vicdanında çok fazla tepki alacağını anlıyorum" dedi. Yılmaz, affın bayramdan önce çıkıp çıkmayacağı sorusuna, "Ümit ediyorum yetişir, bizden yana herhangi bir zorluk olmayacak" yanıtını verdi.

"Hazırlanan af yasa tasarısı Erbakan'ı da kapsayacak mı?" şeklindeki soruya yanıt olarak da Yılmaz, "Bu af yasasına paralel olarak Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı diğer bir tasarı var. Daha önce Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği basın yoluyla işlenen suçlar maddesinin belli bir bölümü var. Bu aynı zamanda Sayın Erbakan'ı da ilgilendiriyor" dedi. Yılmaz, bir başka soru üzerine de af yasası ve Erbakan'la ilgili yasanın aynı zamanda çıkmasının planlandığını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır