kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Meclis doktoru dertsiz
Vekil akrabalarının istila ettiği Meclis Hospital'da çalışan doktorlar, meslektaşlarının iki katı maaş alıyor, kısıtlı nöbet tutuyor. Ameliyat yapılmadığı için sorumluluk da yok

Milletvekilleri ve bakanların eşleri başta olmak üzere kızları, oğulları, damat ve gelinlerini yerleştirdikleri Meclis polikliniği "Torpil hospital" olurken, burada görevli doktorlar, herhangi bir devlet hastanesinde çalışan doktora göre yüzde yüze yakın zamlı ücret alıyorlar.

SSK ya da Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede bir doktor günde 100-150 hasta ile ilgilenmek zorunda kalırken, TBMM'deki 46 doktor, sabah 09.00 akşam da 18.00 arasında mesai yapıyor. Meclis Genel Kurulu gece çalıştığı takdirde üç doktor nöbetçi kalıyor. TBMM Genel Kurulu, bütçe dönemleri hariç olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bazı dönemlerde haftada üç gece ve en geç 24.00'e kadar çalışıyor. TBMM doktorları ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri de tatil yapıyor.

İNDİRİMLİ İLAÇ
Meclis polikliniğine gelen hasta sayısı da günde 100'ü geçmiyor. Büyük bölümü ise sadece ilaç alıp gidiyor. TBMM eczanesinden milletvekilleri, aileleri ve personel ilaçların yüzde 20 bedelini ödeyerek yararlanabiliyor.

TBMM'deki 6 eczacı da nöbet tutmuyor. Eczanedeki işleri de kalfalar yapıyor. Üç doktor ise sadece fatura incelemede görevli bulunuyor ve sağlık muayenesi yapmayıp, milletvekillerinin çeşitli özel hastanelerden gelen faturalarını inceleyip onay veriyor. TBMM polikliniğinde kulak burun boğaz, göz ve kadın doğum uzmanı bir doktorun yanı sıra 4 çocuk doktoru da görev yapıyor.

ZAMLI MAAŞ
Yataklı tedavi olmadığı ve ameliyat da yapılmadığı için TBMM doktorunun hasta ile ilgili bir sorumluluğu da bulunmuyor.

Meclis'te görevli doktorlar 657 sayılı devlet memurları yasasının 39'uncu ek maddesi gereği istisnai memur statüsünde görev yapıyorlar. Değişik özlük haklarından yararlanıyorlar ve özel hizmet tazminatı alıyorlar.

TBMM doktorunun maaşı bu özel tazminatlarla birlikte 590 milyon liraya ulaşırken, bir devlet hastanesinde görevli doktor 290-330 milyon lira maaş alıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır