kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Eymür'le Perinçek'in internet savaşı
MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür, yıllardır aleyhine yazan Aydınlık Gazetesine ait internet adresini kendi üzerine tescil ettirerek kavgaya yeni bir boyut getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, yıllardır aralarında anlaşmazlık bulunan Doğu Perinçek'in lideri olduğu İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık Gazetesi'nin internetteki sitesini tescil ettirdi.

Eymür'ün İşçi Partisi'nin, haftalık yayın organı olan Aydınlık Gazetesi'nin http://www.aydinlik.com.tr adresindeki internet sitesini kendi adına tescil ettirmesi ilginç bulundu. http://www.aydinlik.com adresine girmek istenildiğinde Eymür'ün http://www.atin.org adresinde bulunan sitesi ile karşılaşılıyor. Yani bu adrese girmek istendiğinde ABD'de yaşayan Eymür'ün sayfasına giriliyor.

Bu arada Anadolu Türk İnterneti'nden esinlenerek www.atin.org adresini alan Eymür'ün, şu anda tescili bulunmayan www.atin.org.tr adresini alıp almayacağı merak konusu oldu. Perinçek ve arkadaşlarının ise www.atin.org.tr adresini kendi üzerine tescil ettirip ettirmeyeceği de bir başka merak konusu .

İGDAŞ'IN BAŞINA GELENLER
Öte yandan buna benzer bir olay da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İGDAŞ'ın başına gelmişti. İGDAŞ Genel Müdürlüğü, internette bulunan www.igdas.com ve http://www.igdas.com.tr adreslerini üzerine tescill etmişti. Ailesine gelen yüklü faturalara çok kızan bir hacker, www.igdas.com adresini hacklemişti. Ardından İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bizim adresimiz, www.igdas.com.tr. Hacker yanlış adrese saldırmış" denilmişti.

Tebernüş KİREÇCE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır