kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
450 milyon euroluk yardım geliyor
AB Genel İşler Konseyi toplantısından sonra konuşan Genişlemeden Sorumlu Komiser Günter Verheugen, Türkiye'nin AB yolunda başlayan ticari kriterlerin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Bu çerçevede Türkiye'ye 450 milyon euroluk bir yardımın yapılacağını belirten Verheugen, bu paranın ne zaman gönderileceği konusuna açıklık getirmedi. Oldukça mutlu görünen Verheugen, "Cem'e ve Papandreu'ya tekrar tekrar teşekkür ederim" dedi.

Cem: Duyarlılığımız dikkate alındı
Bu açıklamanın hemen ardından Türkiye'nin ilk resmi açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı İsmail Cem, "Helsinki'deki tanımlar burada da aynen geçerlililiğini korumakta. Şimdilik ihtiyatlı konuşuyorum ancak Kıbrıs ve Ege konularında görüş ve duyarlılıklarımızın dikkate alındığı görülüyor" dedi. KOB'un kabul edilmesini "AB ile ilişkilerin gelişmesi açısından yeterli" bulduğunu açıklayan Dışişleri'den üst düzey bir yetkili de şunları söyledi: Resmi onay sürecinden geçmiş belgeyi görmeden belge kabul edilmiştir diyemiyorum. Ama nelerin elde edildiğini biliyoruz...

Ecevit, Nice'e gidiyor
Avrupa Birliği'nin Katılım Ortaklığı Belgesi'ne Kıbrıs ve Ege sorunlarını da katma girişimi üzerine AB'ye rest çeken ve Nice zirvesine katılmayacağını açıklayan Başbakan Bülent Ecevit, gelişmeler üzerine fikrini değiştirdi. Katılım Ortaklığı Belgesi, Türkiye'nin isteği üzerine değiştirilince Ecevit, AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Fransa'nın Nice kentine gitmeye karar verdi. 6 Aralık Çarşamba günü Nice'e hareket edecek olan Başbakan Ecevit', 7 Aralık Perşembe günü Ankara'ya dönecek.Ecevit dünANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la da bir araya gelerek KOB'da yapılan değişiklikleri değerlendirdi.

Yılmaz: İsteğimiz doğrultusunda
Mesut Yılmaz da gelişmelerle ilgili memnuniyetini açıkladı. Katılım Ortaklığı Belgesi'yle (KOB) ilgili olarak "Gelen haberler bizim isteğimiz doğrultusunda bir uzlaşmanın sağlandığını gösteriyor" diye konuşan Yılmaz şöyle devam etti: Tam metni gördüğümüzde bir değerlendirme yaparız. Ama gelen haberler bizim istediğimiz doğrultuda bir anlaşma sağlandığını gösteriyor... Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Robert Pearson da kararın ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini ifade etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır