kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Standart!

G.Saray-F.Bahçe maçı sonrası verilecek cezanın bugün açıklanması bekleniyor. Derbiden beri çok şey söylendi. Ceza için 20 Eylül 1998'deki F.Bahçe-G.Saray maçı örnek gösterildi. Bu maçta neler olduğunu, F.Bahçe Kulübe'ne neden 1 maç saha kapatma ve 1 milyar lira para cezası verildiğini gerçekten kaç kişi biliyor? Bu yazı, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları" bilgilendirmek içindir.

İşte söz konusu F.Bahçe-G.Saray maçının PFDK'da görüşülmesinde OLAY başlığı altında yazanlar:

* Maç öncesi G.Saray kafilesini taşıyan otobüs F.Bahçeli taraftarlarca taşlanmış, şişe atılmış, otobüsün camları kırılmıştır; emniyet güçleri taraftarları güçlükle yatıştırmış, bir polis memuru atılan şişeyle yaralanmıştır.

* G.Saray ısınmak için sahaya çıktığında ve soyunma odasına giderken kapalı tribündeki F.Bahçeli seyirciler futbolculara ve sahaya yumurta, bozuk para, yanan meşalenin boşu ve davul tokmağı atmıştır.

* F.Bahçe takımı sahaya çıkarken atılan konfetiler toplanarak reklam panolarının bulunduğu yere konmuştur. Müsabakanın başlamasıyla havai fişek, sis fişekleri, tribünün üzerinden alev şelale olarak sahaya atılan yakıcı maddeler nedeniyle müsabakanın ilk dakikasında saha kenarına alınan konfetiler ve reklam panoları yanmaya başlamıştır. Sisten ve yangından göz gözü göremez bir hale gelmiş, hakem müsabakayı durdurarak iki defa anons yaptırmış, itfaiye yangına müdahele ederek söndürmüş, müsabaka 9 dakika durmuştur.

* G.Saray'ın beraberlik golü sonrası şeref tribününe atılan yabancı maddelerden bir taş Milli Takım Teknik Direktörü'nün (Şu anda F.Bahçe Teknik Direktörü olan Mustafa Denizli) başına isabet ederek alnının yarılmasına neden olmuştur.

* Kapalı tribünden yedek kulübesine para, çakmak ve maytap gibi yabancı maddeler atılmıştır.

Ve sorular:
* Bu olayların ne kadarı Ali Sami Yen'deki son maçta yaşanmıştır?

* Tüm bunlara 1 maç saha kapatma ve 1 milyar TL para cezası veren PFDK, söz konusu G.Saray-F.Bahçe maçı için ne ceza uygulamalıdır?

* 1998'de verdiği savunmada, bütün bu olayların sadece para cezasına yol açması gerektiğini savunan F.Bahçe Kulübü şimdi niye "saha kapatma" istemektedir?

* 1998'de "Bu olayların müsabakanın yapıldığı stadda güveni bozduğu veya tehlikeye düşürdüğü görüşüne katılmıyorum" diyerek 1 maç saha kapatma cezasını çok bulan Tahkim Kurulu üyesi Sabri Ersavaş G.Saray-F.Bahçe maçının dosyası önüne geldiğinde ne diyecektir?

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır