kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Malzeme verme Hagi!

Genelde hep tenkit eden biz olduğumuz için eleştirilmeyi unutmuştuk. Pazar gecesi Telegol programında Hagi'nin spor yorumcularına eleştirilerini dinledim. "Futbol oynamış ve takım kaptanlığı yapmış oldukları halde Cüneyt Tanman ve Gökmen Özdenak'ın da bizi eleştirmesini anlamıyorum" dedi. Bazı sözler ona dokunmuş olabilir. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan röportajın veriliş biçimi. 20.45'ten 01.00'e kadar bekledim ve kendimle ilgili yalnız birkaç kelime duyabildim. Altyazılar belki de daha önce başlamıştı. Malum hikaye: AZ SONRA!

4 saat 15 dakika kahroldum. Eğer bu ülkede basın ahlakı varsa reyting uğruna böyle bir rezilliği insanlara çektirenler hesap vermelidir. Milyonlarca sporsevere yapılan eziyet bununla da kalmadı. Aynı sorumlular, küfür içeren bir röportajı yayınlamakta hiç sakınca görmedi. Nouma'nın İngilizce ettiği küfür canlı yayın azizliği değildi. Banttaki sözleri aynen yayınlandı. Bu küfürün anlamını bilmeyen öğrenci yok ve seyredenlerin çoğu da onlar.

Amacım ekran kararttırmak değil. Müesseseler büyük emeklerle, büyük ticari riskler alınarak kuruluyor. Binlerce insan bu işten ekmek yiyor. Onları birkaç kişinin sorumsuzluğu ile kapatıyorsunuz, bu işleri adet haline getirenler ise daha itibarlı olarak mesleğe devam ediyorlar. Asıl bu anlayışı benimseyenlerin sergilenmesi, cezalandırılması gerek. Böylece daha sağlıklı bir yayın anlayışı yerleşebilir.

Hagi'nin hakkı Hagi'ye
Programda Hagi düşmanı gibi lanse edildik. Söyledikleri için Hagi'ye kızmıyorum ama sadece ortalığı karıştırmak için fırsat kollayanlara malzeme vermesine üzüldüm. Hagi ile ilgili düşüncelerimi tekrarlamayacağım. Yalnız 22 Ağustos tarihli SABAH'ta Hagi'ye bu sezon ödenen para için sözlerimi hatırlatıyorum: "Hagi'ye her şey değer. 4 yıllık başarılarda büyük emeği var. Hakkını vermişler. İşini yapan herkese, dünyanın her yerinde parasını ödemeliler."

Gelelim eleştirilere... G.Saray ebediyen Hagi ile oynamayacak. Onsuz oynamaya alışmak gerek. Bu konuda Hagi de yardımcı olmalı. O istemesse, sahada sürünse bile kimse ona bir şey söyleyemez ve onu dışarı alamaz. Bu yıl niye ona ücreti konusunda ayrıcalık tanındı? Çünkü o gerçekten farklı ve bunu hak ediyor. Dünya çapında bir yıldız. Takımın lideri, hocası, ağabeyi, antrenörü, futbolcusu, hatta yöneticisi. Futbol oynadığımız için kendisini eleştirmemize kızıyor. Her maç arkadaşlarını trübündeki binlerin, ekran başındaki milyonların önünde rezil eden o değil mi?

Bir de yorumcu olsa, kimbilir neler yapacak? Hagi, sahada hırslı olacak. Arkadaşlarına nerede durmaları, nerede top almalarını gösterecek, hocası ile iletişim kuracak. Ama böyle değil. Benim öğrendiğim futbolda bu ders yoktu.

Büyük ustaya atılan tekmelere gelince... F.Bahçe karşılaşması sonrası "Mustafa 90 dakikayı nasıl sarı kartsız bitirir?" diye yazmıştım. Hakeme bir şey diyemiyorum, çünkü Hagi engellemese kartı çıkarıyordu ve belki devamı da gelecekti.

Maradona kayıp, ya Hagi?
G.Saraylılar dışında herkes futbolculuğunu değil, bu yönlerini konuşur oldu Hagi... Bunu hak etmiyorsun. Ama malzemeyi de veriyorsun.

Bir ara kendisini Maradona'ya benzettikleri için kızmıştı. Doğru... Maradona sadece büyük bir yetenek olarak kaldı. Dengesiz yaşantısı kaybolup gitmesine yol açtı. Sen öyle olamazsın Hagi. İnsanların Türkiye'nin her yerinde alkışladığı, görünce ayağa kalktığı Hagi olmalısın. Çünkü futbola olan tutkun, sevgin, özverin, aile yaşantın ve daha bir çok şeyinle bunu hak ettin. Küçük bir ayrıntıyı tartışıyoruz. Buna gerek bile yok.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır