kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Büyük aşama

F.Bahçe'nin ligdeki çıkışında artık sonuçları değil, futbolu konuşmaya başladık. Bu büyük bir aşama. Sezon başından beri antrenmanların yetersizliği, takım futbolunun yokluğu ya da starların takımı eksik bırakması gibi sorunlarla boğuşa boğuşa gelen F.Bahçe'nin 4 atarak kazandığı bir maçın arkasından "Öyle oyun olur mu?" diye soruluyorsa, artık bazı şeyler başarılmış demektir.

Fener'in kurgusunun düzelişinde Ogün-Johnson ikilisinin orta sahanın göbeğini kapatmasının rolü büyük. Erzurum maçındaki şaşkınlık Ogün'ün sola alınmasıyla yerinden oynayan taşların yarattığı dengesizliktendir ve geçicidir. 3 puan alındığı için fazla eleştirilecek nokta yoktur.

Maçın bir başka ilginç yönü galibiyeti getiren Rapajç ve Andersson'un iki haftadır doğru dürüst tek idman yapmaması. Sakatlıkları, kırık parmakları ve yarılan başları ile bu iki futbolcu, sahada koşan arkadaşlarını Denizli'nin kanatları altında seyrederek sadece gözlerini yordular. İş sahaya çıkmaya geldiğinde de, işlerini hepsinden iyi yaptılar.

Kötü örnek olmaz ama, Denizli'nin idman temposunu hafif tutmasının böyle olumlu sonuçlar vermesi ilginç. Tecrübesine yine saygı göstermekten başka yapacak şey yok. Futbolcularını tanıyor ki, çalışmadan oynatmayı başarıyor.

F.Bahçe sahada kazanıyor. İki yıl önce de böyleydi. Ancak sahadaki başarıyı masa üstüne taşıyamadı. Löw komutasında doludizgin giderken, birdenbire hakem hataları (!) ile tanışıp neye uğradığını şaşırmıştı. Şu anda da görüntü aynı. Rakibinden kurtulmak isteyen Andersson, yumruk atan oyuncuyla aynı cezayı alıyor. Rakibine tekme atan Karhan ile çift sarı kart gören oyuncu da aynı cezayı alıyor. Ali Sami Yen Stadı'ndaki olaylar ise bugün Disiplin Kurulu'nun masasına yatacak. Bakalım G.Saray ile F.Bahçe'nin cezaları arasındaki fark ne olacak?

Yönetim sert olacak
Yönetim Kurulu kulübün ve sahada kazanan takımının haklarını savunmak zorunda. Bunu demeçler ve basın yoluyla değil, bazı politik ve stratejik eylemlerle de göstermeli. Yoksa onlar söylemiş, medya yazmış, sonuçta şampiyonluk gitmiş. Pısırıklık, yönetim biçimi olmaktan çıkmalı. Dengeli olmak elbette önemli. Ama kimse hakkını bir diğerine yedirmemeli. Hele hele bu kazançların elde edilmesinde büyük emekler varsa.

TV görüntüleri ile ceza verilmesi hem iyi hem de kötü. İyi, çünkü sahadaki oyuncular kontrollü olmak zorundalar. Fakat sadece 4 Büyükler'in maçlarının detay kameraları ile izlenmesi bu takımlara sıkıntı, diğerlerine avantaj yaratıyor. Adana-Bursa veya Rize-Samsun maçlarından sadece 3 dakika özet izliyoruz. Bunlarda hiç mi itiş-kakış yaşanmıyor, küfürler edilmiyor, tekmeler, dirsekler, yumruklar çalışmıyor. Haklı cezaya kimse bir şey diyemez. Ama haklılığa da çifte standart geliyorsa, adaleti gerçekleştirmek sahadaki oyunculara kalır ki, bu da kaosa çıkarılan davetiyedir.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır