kapat

Melodi
05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sanal aşk, eğlenceli ama sonu yok!
Bilgisayar başında geçirilen uzun saatler, telefonlar ve sonunda buluşma. Kulağa eğlenceli geliyor ama genel kanı bir noktadan sonra her şeyin büyüsünün bozulduğu yönünde...

Sanal aşk, internet ile birlikte doğup gelişen bir kavram. Kimi böyle aşklara inanıyor kimi ise çok uzak duruyor. Sanal aşk konusunda altı kadından görüş aldık. Acaba siz hangisi gibi düşünüyorsunuz?

'Hoş bakmıyorum'
Böyle bir ilişkiye pek hoş gözle baktığımı söyleyemem açıkçası. Bana kalırsa yaşanmamalı ki ben her şeyden önce doğallığa önem veren bir insanım. Günümüzde zaten insanlar yapay ve ilişkiler yüzeysel. Bu nedenle aşklara dokunulmaması gerektiğini düşünüyorum. Sanal aşkın kaliteli ve uzun ömürlü olacağına pek inanmıyorum. (Özlem, 20)

'Gizemli ama...'
Sanal aşklar ilk başladığı zaman güzeldir. Karşındakinin yüzünü henüz görmemiş olmanın verdiği gizem, saatlerce konuşmak, espriler yapmak ve gülmek güzeldir. 4 senelik İnternet hayatımda ben üç kere sanal aşk yaşadım. Başlangıçta yaşananlar fiziksel özelliklere dayanmadığı için çok saygı duyulası bir şeymiş gibi geliyordu bana. Ama sonra ilişkilerin sağlıklı olmadığını gördüm. Bir insanın karakteri giyim tarzındadır, ellerindedir, bakışlarındadır, saçını tarayışındadır, gülümseyişindedir, ayakkabısındadır. İnternet'ten tanıdığınız bir insanı görmeden asla gerçekten tanıyamazsınız. Bu nedenle bence sanal aşklar hiç sağlıklı değil. (Burçin 18)

'Farklı duygular'
Bu internette fazla zaman geçirmeye meraklı herkesin başına gelebilir. Çünkü ortamın içine girince kendinizi kaybediyorsunuz. Özellikle de boş bir zamanınıza denk geldiyse olay çığrından çıkıyor. Benim görmeden konuştuğum ve yakınlık hissetiğim insanlar oluyor. Olay bir süre sonra abartılacak boyuta gelince kötü. Sanal bir aşk komik geliyor. Yüzyüze konuşmak gerek, diyorsunuz ama cesaretinizi de toplayamıyorsunuz.Çünkü umduğunuz gibi biri çıkmayabilir. Yine de insana en azından sanal alemde farklı duygular yaşatabilecek anlar oluyor. Tavsiye ederim. (Selin 19)

'Yüzyüze aşk varken'
Ben yüzyüze bir aşk yaşamak varken sanal aşk yaşamaya gerek duymuyorum. Sanal aşklar başlangıçta eğlenceli sonradan tam bir işkence. Karşınızdaki insanı bir bütün olarak değerlendiremiyorsunuz. Birbirinizi tanımaya başladıkça bu bir sorun haline gelebiliyor. Sadece bilgisayar başında eğlenmek istiyorsanız, sanal aşk yaşamayı deneyin. (Ayşe 23)

'İlişkiler ciddi olmaz'
Ben çok ciddi bir ilişki yaşamadım. Akşamları tanışıp, sohbet ediyorsunuz ama bu uzun süreli olmuyor. Karşınızdaki insanı çok merak ediyorsunuz. Onu ne kadar tanıdığınızı sansanız da durum öyle olmuyor. Kısacası bir şeyler yaşanabilir ama ciddi olmaz. (Gül 26)

'Sanal aşk yaşanmalı'
Ben şimdi beraber olduğum kişiyle internet sayesinde tanıştım. 4 ay birbirimizi görmeden sohbet ettik. Ve ben 4 ayın sonunda onu o kadar iyi tanıdım ki, hangi olaylar karşısında ne gibi tepkiler vereceğini bile biliyorum. Onu olduğu gibi seviyorum. Onu fiziken görmeden önce de seviyordum. Sevgimin gerçek olduğunu anladım. Sanal aşkı herkes yaşamalı


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır