kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Öz'ün koğuşunda telefon kartı çıktı
Eskişehir Özel Tip Cezaevi'ne cep telefonu sokmak isteyen infaz koruma memuru yakalandı. Cezaevinde yapılan aramada ise uyuşturucu kaçakçılığından tutuklu Yaşar Öz'ün odasında cep telefonu kartı, şarj aletleri ve uyarıcı haplar bulundu. Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak görev yapan Mustafa Sarpçı, dün cezaevine geldiğinde üzerinde yapılan aramada iki adet cep telefonu bulundu. Üzerinden 2 adet Ericsson T-28 S marka cep telefonu çıkan Sarpçı hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulandıktan sonra mahkemeye sevkedildi. Sarpçı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra cezaevinde yapılan aramada ise, "uyuşturucu madde kaçakçılığı ve adam öldürme" suçlarından Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu olan Yaşar Öz'ün odasında, 3 adet Turkcell sim kartı, elbise dolabında 2 şarj aleti ve bir kutu içinde çok sayıda uyarıcı hap bulundu.

Rıdvan UYSAL

Tüm Türkiye 3 gün boyunca sisli
Türkiye'yi etkisi altına alan ve 3 gün daha süreceği bildirilen yoğun sis gemi ve uçak seferlerinin aksamasına neden oldu. Ankara Esenboğa Havalimanı'nında görüş mesafesinin sabah saatlerinde 100 metreye kadar düşmesi nedeniyle THY'nin Ankara- istanbul, İstanbul- Ankara uçaklarında uzun süreli geçikmeler yaşandı; bazı seferler de iptal oldu. Hafta sonunda THY'nin İstanbul'dan Ankara'ya bazı tarifeli seferleri yoğun sis nedeniyle gecikmeli olarak yapılırken, dün de 247 sefer sayılı Kayseri, 111 sefer sayılı Ankara 309 sefer sayılı İzmir uçakları sis yüzünden gecikmeli geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaklaşık 1 haftadır Türkiye'nin üzerini örten yoğun sisin, 3 gün daha etkisini sürdüreceğini kaydetti. Yüksek basınçtan kaynaklanan sisin "mevsim normali" olduğu belirtildi.

Cevdet ÖZDEMİR Ğ Kaan ÖZBEK

Nevzat Ak DGM hakimi önünde
İstanbul'da "Bazı hazine arazilerini hileli yollarla ele geçirdikleri" iddiasıyla gözlem altına alınan işadamı Nevzat Ak ile diğer 12 kişi, polisteki sorgularının ardından DGM'ye sevk edildi. İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları 7 günde tamamlanan Nevzat Ak ve beraberindeki 12 kişi, saat 10.10 sıralarında, elleri arkadan kelepçeli olarak şubeden çıkarılarak bir polis minibüsüne bindirildi.

Ak ve diğer kişiler, daha sonra Beşiktaş'ta bulunan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiler. Bu kişilerle birlikte, operasyon sırasında ele geçirilen 2 adet av tüfeği, 2'si kuru sıkı 3 tabanca ile bazı evraklar da DGM'ye götürüldü.

Sanal Fethullah
Fettillah Hoca lakaplı Fethullah Gülen, hakkındaki suçlamaları bulunduğu Amerika'da internette açtığı "http://www.m-fgulen.org" sitesinde yanıtlamaya başladı. Türkiye'ye ne zaman döneceği ve sağlığına ilişkin açıklama yapmayan Gülen, hakkında ortaya atılan, "Şeriat devleti kurmak için gençler yetiştirmektedir", "Fethullah isimli örgüt şeriat düzeni kurmak istemekte ve ülke dışından yardım almaktadır", "Polis kolejlerinde ve askeri okullarda devlete karşı örgütlenmelere gitmektedir" iddialarına cevap veriyor.

Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır