kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Acılı annenin feryadı
Fethullah Gülen'in laik cumhuriyeti yıkmak amacıyla çete oluşturmaktan yargılandığı davada oğlu Gülen'in müridi olan bir anne "Fethullah bana oğlumu geri ver" diye feryat etti

LAİK cumhuriyeti yıkmak amacıyla çete oluşturmakla suçlanan cemaat lideri Fetullah Gülen'in yargılanmasına Ankara 2 Nolu DGM'de devam edildi. Hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenen Gülen, ABD'de bulunması nedeniyle dünkü duruşmaya katılamadı.

Duruşmada, davaya müdahil olarak katılan Arife Kayar ifade verdi. Kayar, mahkemeye sunduğu 5 sayfalık ifadesinde, oğlu Eyüp Kayar'ın ortaokul yıllarında Fetullah Gülen tarafından beyninin yıkandığını iddia etti. Arife Kayar, "Fetullah bana oğlumu eskisi gibi sağlam olarak geri ver"diye feryat etti. Kayar, ifadesinde şu iddialarda bulundu:

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI
* Eyüp, Işıkevleri'ne gitmeye başladıktan sonra çok değişti. Gülen için, 'O mehdi, O ermiş' diyordu. Ona tapıyordu. Oğlum Atatürk düşmanı da olmuştu. Işıkevleri'nde, Atatürk'ün gözünün koyun gözü olduğunu anlatmışlar. Güya Saidi Nursi, Atatürk'ün gözünü parmağı ile çıkartıp yerine koyun gözü takmış. Oğlum buna inanıyordu.

* Oğlum tarikata girdikten sonra acaip şeyler yapmaya başladı. Tuvalete gittikten sonra10-15 dakika yerinde hopluyordu. Işıkevleri'ndeki 'abiler' böyle öğretmişler.

* Oğlumun beynini yıkadılar ve cumhuriyet karşıtı bir eğitim verdiler. Bu gerçeği zamanla oğlum da gördü. Artık bu cemaatten nefret ediyor. Şimdi yurdışında üniversite eğitimi görüyor. Şubat'ta Türkiye'ye gelip mahkemeye kendisi de ifade verecek.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET
Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen hakkında "gıyabi tutuklama" istedi. Talebi reddeden DGM heyeti, Gülen'in ifadesinin ABD'de alınması için başvuru yapılmasına karar verdi.

ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUZ
Arife Kayar ifadesinde Fethullah Gülen aleyhine ifade vermeye karar verdiklerinde kendisinin ve oğlu Eyüp Kayar'ın ölüm tehditleri aldığını belirtti. Kayar, oğlunun da ifade vereceğini söyledi.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır