kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Olanı yansıttık'
Küba'da milletvekillerini izleyen gazeteciler, gezinin magazin boyutuyla gündeme gelmesini, yapılan resmi temaslarla ilgili basına yeterli bilgi verilmemesine bağlıyor

TBMM Türkiye-Küba Dostluk Grubu'nun bu ülkeye yaptığı gezide yaşananlarla ilgili tartışmalar süre dursun 8 vekili izleyen 16 gazeteci geziyi ve basında çıkan haberleri değerlendirdi. Genel olarak Küba gezisinin olumlu geçtiğini vurgulayan gazeteciler de, resmi görüşmelerden çok plaj görüntülerinin ön planda yer almasını eleştiriyor.

atv kameramanı Nejat Sunal, "Asla abartı yok. Olanı çektik. İyi malzeme verdiler, biz de değerlendirdik' derken atv muhabiri İbrahim Gündüz, "Bazı haberlerde abartılar olabilir ama gazeteci görevini yapar, gördüğünü çeker ve yazar. Milletvekillerinin, sitem etmeye hakkı yok" dedi. Sunal ve Gündüz'e katılan MSNBC Ankara Temsilcisi Ümit Sezgin de "Mehmet Gül'ün Che'nin şapkasını takması bir espridir yapılır, ama bir başka milletvekilimizin tütün fabrikasında bir genç kızı öpmesi, maksadı aşmış bir davranış oldu. Bence gazetecileri suçlayarak, kendilerini kurtaramazlar. Resmi temaslar daha ciddi olmalı ve medyaya da açıklama yapılmalıydı" diye geziyle ilgili görüşünü sundu.

Gazeteci olarak kendini eleştiren Radikal Gazetesi muhabiri Yurdagül Şimşek ise, "Gezi beni de milletvekilleri kadar rahatsız etti. Bazı eksikler olabilir ama bizim de eksiklerimizin olduğunun farkına vardım. Ciddi mesajları görmek için, bir gayret sarf etmedik. İlk günden itibaren magazin boyutu ön plana çıktığı için, gezi boyunca, magazin yapılmaya çalışıldı. Bu da gazetecilerin hatası. Haberleri abartılı buluyorum" dedi.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır