kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Castro meşguldü görüşemedik
Küba gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Mehmet Gül, "Castro çok meşguldü görüşemedik ama bir eksikliğini hissetmedik" diyor

Küba Dostluk Grubu heyetinin gezisi çerçevesinde Küba'ya giden ve önceki gün Türkiye'ye dönen MHP milletvekilleri, bugün Meclis Grubu toplantısında gezi hakkında bilgi verecek.

MHP Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici ile birlikte geziye katılan İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, bugün grupta, Küba gezisinin magazin haberlerinden ibaret olmadığını, Küba ile Türkiye arasında yakınlaşma sağlandığını belirten bir konuşma yapmaya hazırlanıyor.

Resmi temasların son derece verimli geçtiğini, gezinin sadece medyatik bölümlerinin basına yansıdığını belirten MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül, "Dostluk Grubu'nu aşan, hükümeti temsil eder nitelikte görüşmeler yaptık. Bakanlarla en üst seviyedeki görevlilerle görüştük. Türkiye hakkında bilgi verip, tanıtılmasına yardımcı olduk. Son gün dahi, Sanayi Bakanı ile görüşme yaptık, yemek yedik. Gezimiz, ilk gün 3 saat süren plaj gezisinden ibaret değildir. Dostluk Grubu'nun raporu hazırlandığında, bu açıkça görülecektir" dedi.

MHP'li Gül, Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'yla görüşememeleri için ise "Castro ile görüşme ısrarımız olmadı. Zaten Castro'yla görüşmeye gitmemiştik. Türkiye'ye de bir çok dostluk grubu geliyor. Hangisi cumhurbaşkanı, başbakanla görüşebiliyor? Üstelik sayın Castro çok meşgul idi. Onunla görüşememenin bir eksikliğini hissetmedik" dedi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır