kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Affa karşı imza
Cezaevlerinde afla ilgili isyanlar çıkarken yakınlarını cinayet veya trafik kazasında kurban veren mağdur aileleri affa karşı imza toplamaya başladı

Affın ne zaman ve nasıl geleceğinin tartışıldığı şu günlerde farklı ama haklı bir ses de yakınlarını kaybeden mağdur ailelerinden geldi. Af tasarısına karşı harekete geçen af mağdurları, kendileri gibi düşünenlerden imza topluyorlar. Internet aracılığı ile geniş kitleye ulaşmaya çalışan mağdur aileleri, yarın da bir basın toplantısı düzenleyerek af konusunda görüşlerini dile getirecekler. Rana Pirinçcioğlu, Ayten-Cevdet Arslan, Abdurrahman-Nadire-Nazan Odabaşı, Metin-Sevil Sertoğlu, Boray Uras, Mustafa Ünsal, Hanım Yeşilyurt ve daha onlarca mağdur ailesinin vereceği mesaj şöyle:

"Bizler bilinçli insanlarız. Af konusunda ok yaydan çıktı. Ancak affa kapsam getirilmesi çok önemli. Affın sınırını adaleti sağlayacak şekilde çizin."

BABA ACISI
Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinden VİP Turizm'in sahibi Rana Pirinçcioğlu, iki yıl kadar önce 1 Kasım 1998 tarihinde babası Osman Aydın Erkan'ı kaybetmişti. Erkan, tarla kiralama yüzünden tartıştığı Şevket Çetin tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Af ile babasının katilinin de serbest kalabileceğini söyleyen Piriçcioğlu düşüncelerini şöyle ifade etti: "Adalete güvenmemizin sonucunda bu mu olmalı? İnsanlar kontrolden çıkabilirler. Bu yüzden kapsam çok önemli. Ancak ben hükümetin bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yaptığını düşünmüyorum.f

YÜRÜYEN ADAM
Trafik kazasında kızı Selin Uras'ı kaybeden Boray Uras da şu anki af tasarısını patlamaya hazır bir bombaya benzetiyor. Uras, "Af dediğimiz bomba ele alındı, pimi çekildi ve patlayacak. Öldürenler ve aileleri sevinirken öldürülenlerin ailesi üzülecek. Bu yüzden eğer devlet istiyorsa kendisine karşı suç işleyenleri affetsin ancak bireylerin kişilik ve özgürlük haklarına saldırıda bulunanları affetmeye hakkı yok" dedi.

TİNERCİ VAHŞETİ
1998'in Ekim ayında Ümraniye'de 4 tinercinin, anaokulu öğretmeni kızı Serpil Yeşilyurt (20) ile birlikte kaçırarak tecavüz ettiği ve bıçakladığı Hanım Yeşilyurt da (42) kendi canını zor kurtardığı, kızını ise kaybettiği korkunç olayın faillerinin affedilmesi olasılığından dehşete düşüyor.

Baba'yı aftan vazgeçiren mektup
AF tasarısı ilk kez Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı iken Çankaya'ya çıkmış, ancak 1 Eylül 1999 tarihinde de veto edilmişti. Baba'nın veto kararında başta Rana Pirinçcioğlu olmak üzere mağdur ailelerinin yazdığı mektuplar etkili olmuştu. Pirinçcioğlu mektubunda şu ifadelere yer vermişti:

"Devlet, henüz vefatının üzerinden bir yıl geçmeden babamın katilini affetmek kudretini kendinde buluyor. Yapılan kötülükler, yapanın yanına kar mı kalacak? Türkiye'de adalet ve insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ben isyan ediyorum bu haksızlığa. Bu ülkede neden hep haklılar eziliyor ve haksızlara sırt çıkılıyor."

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır