kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

6 milyon yıllık fosil
Kenya'da Cemiyetler Müzesi ile Fransa'daki Paris-College de France üniversitesi paleontologlarının Kenya'da insan soyuna bağlanan en az 6 milyon yaşındaki fosil bulgularında, şempanze boyundaki canlının azı ve köpek dişlerinin modern insana çok benzediği açıklandı. 6 bin 400 km uzunluğundaki Büyük Rift (Çöküntü) Vadisi'nin Kenya'daki kesiminde Baringo bölgesi Tugen Tepeleri'nde 25 Ekim'de bulunan kemik parçaları, insan soyunun bugüne kadar bilinenler içinde bir olasılıkla en eski atalarına işaret ediyor. Diş yapısına göre sebze ve meyve, bazen de et yiyebiliyordu.

Nazi gazeteci mahkemede
İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Yahudi toplama kampındaki 7 kişiyi öldürmekle suçlanan 82 yaşındaki emekli Alman gazeteci, hakim önüne çıktı. Savaş sırasında Nazi S.S. birliklerinde teğmen olarak görev yapan Julius Viel, mahkemede 7 kez cinayetle suçlandı. Viel'in, Naziler'in işgali altındaki Çekoslovakya'da bulunan Theresienstadt kampında söz konusu mahkumları vurarak öldürdüğü belirtiliyor.

Soruşturmaya 1964'te delil yetersizliğinden son verilmişti, ancak Alman savcıların yeni deliller bulmaları üzerine Viel geçen yılı Ekim ayında gözaltına alınmıştı.

Dudley Moore: Ölüyorum
Ünlü İngiliz sinema oyuncusu Dudley Moore son günlerini yaşıyor. Ender görülen bir beyin hastalığına yakalanan ünlü sanatçı BBC televizyonu'nun Omnibus programında kısa süre içerisinde öleceğini açıkladı. Büyük bir cesaret örneği göstererek bozulan sağlığına rağmen programa katılan Moore, boyunca bitkin göründü. 65 yaşındaki oyuncu hastalığı için "Bu hastalık tamamen gizemli yöntemlerle saldırıyor ve insanı yiyip bitiriyor. Önceleri kızdım. Ama sonra kızmanın bir işe yaramadığını anladım" dedi.

'Anneme ötenazi yaptım'
İngiltere'de bir radyo programına telefonla katılarak annesini öldürdüğünü itiraf eden adam polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. BBC radyosuna telefon eden ve adının John olduğunu söyleyen adam gözyaşları içerisinde 4 yıl önce yatalak annesini sıvı morfin ile öldürdüğünü anlattı.

Hitler'in metresinin resimleri
Alman ZDF televizyonu, Adolf Hitler'in ölmeden üç gün önce evlendiği metresi Eva Braun'un özel albümünden hiç görülmemiş fotoğraflarını yayınladı. ZDF'ye göre Hitler fotoğrafçının metresine çok yakınlaştığı duygusuna kapılarak, fotoğrafçıyı İkinci Dünya Savaşı'nın ön cephelerine gönderdi.

Kazaklara yeni bir milli marş
Kazakistan'ın milli marşının önümüzdeki yıl içinde değiştirilebileceği bildirildi. Nisan 2001'de Meclis'te görüşülecek milli marşın sözleri, Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e ait. Ancak yeni milli marş teklifine, özellikle komünist milletvekilleri karşı çıktıkları açıklandı.

Okullar saat 9'da başlasın
Alanya'da bilim adamları ve politikacılar, daha sağlıklı olduğu gerekçesiyle okullarda derslerin sabah saat 09.00'da başlamasını istiyor. Uykuyla ilgili araştırmalar yapan Jürgen Zulley, "İnsan organizması ancak saat 09.00'dan sonra uykudan ayılmaya ayarlıdır" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır