kapat

05.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Uçakta hapşırdı 13 yolcu verem oldu
Health Scout adlı internet sitesinde, Ukraynalı bir turistin Paris-New York seferini yapan uçaktaki 40 yolcudan 13'üne hapşırarak tüberküloz bulaştırdığı açıklandı

ZAMANINDA ÖNLEM ŞART
ABD'de tüberküloz (TB) hastalığıyla ilgili halkı aydınlatan doktorlar, "Paris-New York seferi sırasında, Ukraynalı bir kişinin uçakta bulunan 40 yolcudan 13'üne bir hapşırmayla tüberküloz bulaştırdığı" örneğini veriyor. Internet`te sağlık haberleri veren Health Scout adlı sitede yer alan haberde, tüberkülozun zamanında önlem alınması gereken bir hastalık olduğu ve TB mikrobu taşıyanların ilaçlarını en az altı ay ile iki yıl arasında kullanmak zorunda bulundukları bildirildi. Haberde, Kanada`da bir TB hastasının, ilaç kullanmayı reddettiği için hapse atıldığı belirtiliyor. Bunun kişisel özgürlüğü kısıtladığı, halkın sağlığı açısından doğru olduğu kaydedildi.

MİKROP VÜCUTTA GİZLİ
ABD'YE kabul edilen göçmenlerden genellikle Ortadoğu, Asya ve Afrika`dan gelenlerin büyük yüzdesine, 6 ay boyunca TB mikrobunu vücuttan atan bir ilaç kullandırılıyor. İlaç kullanmasına karar verilen göçmen, her ay bulunduğu bölgenin resmi sağlık ocağına giderek ilacını alıyor. İlacını almayan hasta sağlık ocağı tarafından göçmen bürosuna rapor ediliyor. ABD`li doktorlar, genellikle, Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerindeki insanların vücutlarında TB mikrobunun gizli olduğunu, 6 ay ilaç kullananlarda ileri yaşlarda vücut zayıf düştüğü zaman ortaya çıkabilecek TB riskinin önlendiğini belirtiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır