kapat

CUMARTESİ EKİ
02.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Dikkat! Bu siteler iftar sonrası
Hacker'ların kendi kendilerini tatmin ya da yakın çevrelerine kendilerini ispattan başka ne gibi bir amaçlarını olduğunu, ne yapmaya çalıştıklarını anlamazdım.

Yani, bir sitenin şifresini kırarak ellerine ne geçiyor diye düşünürdüm. Şimdi ise hacker'ların ciddi bir amme hizmeti yaptığını düşünüyorum. Meğer kamuoyuna faydalı işlere de imza atıyorlarmış. Ya da en azından erkekler böyle düşünüyor. Çünkü internet üzerindeki canlı seks şovlarını, birbirinden güzel kızların birbirinden güzel erotik resimlerini şu hacker'lar sayesinde kredi kartı numarası girmeden yani beş kuruş para vermeden izleyebiliyorsunuz. Üstelik nasıl olmuşsa bu hacker'lar birleşip koskoca bir site kurmuşlar. www.ultrapasswors.com. adresli bu sitede muhtelif 'ayıp' resimler, elalemin evinden canlı yayın, cinsel yaşamlarına dair en ince ayrıntılar, farklı cinsel tercihlerin cinsel yaşamları üzerine merak edilen en "canlı" görüntüler bulunuyor. Tabii bunun yanı sıra erotik resimler, hikâyeler gibi daha masum bölümler de bulunuyor.

ŞİFRE YENİLENİYOR
Sitede bazı canlı şovlara hemen girebilirken, bazı sitelerin de adı ve para vermeden girmek için password'leri yani şifreleri veriliyor.

Sadece üyelerine ya da kredi kartı numarasını verenlere yayın yapan siteler, hâliyle şifrelerini yayınlandığı için sık sık değiştiriyor. Ancak ultrapasswords'de de şifreler sürekli kırılıyor ve sürekli güncelliştiriliyor. Giriş sayfasının altında yeni şifrelerin sayısı, fark edilip değiştirilenlerin sayısı da sürekli yenilenerek belirtiliyor.

Mesela en son http://www.amazingMen.com adresinin user name'i yani kullanıcı adı "dallas", password'ü yani şifresi "cowboy"du... Bu bilgileri aldıktan sonra sitenin adının bulunduğu bölümü tıklayıp, şifreyi girip, bütün görüntüleri izleyebiliyorsunuz. Tabii eğer sitenin şifresini değiştirmedilerse. Bu durumda siz de sürekli olarak http://www.ultrapasswords.comu kontrol ederek, yeni şifreleri öğrenebiliyorsunuz.

webmaster@ultrapasswords.coma mail göndererek isteklerinizi, şikayetlerinizi ya da irtibata geçmek istediğiniz kişilerin mail adreslerini öğrenebiliyorsunuz.

Ramazan ayında tavsiyemiz ise, orucun "zedelenmemesi" için iftardan sonra sitenin ziyaret edilmesi...

Yasemin Karakaş Şahinkaya

Paparazziden kaçmaz
Magazine ve dedikoduya ne kadar meraklı olduğumuz aşikar. Televizyonlardaki mebzul miktarda program da yetmeyince sanal bir magazin sitesi kurmak için elini çabuk tutanlar superbacanaklar.com oldu. Magazin ve sosyete dünyasından sıcak haberler sunan superbacanaklar işi çok iyi götürüyordu ama http://www.sosyetix.com'un açılmasıyla birlikte hayli gölgede kaldılar. İxir'e bağlı olarak yayına başlayan sosyetix.com, güncel magazin haberlerinin yanında araştırma ve röportajlara da yer veriyordu. Sosyetix.com yönetmeni Birgül Köseoğlu'nun anlattıklarına göre ilk zamanlarda pek öyle ciddiye alınmamışlar. Muhabirleri, gazete ve dergi muhabirlerinin alabildiği randevuları almakta biraz zorlanmış. Ama diğer yandan sadece internet kullanıcılarına hitap eden bir mecraya daha rahat içini dökenler de olmuş. Sosyetix.com, tüm haber ve yazılarını kaynak göstermek koşuluyla kullanma hakkı verdiği için magazine yer veren sitelerin veya tamamen magazincilik yapan amatör sitelerin de dikkatini çekmiş. Zaten son zamanlarda gazetelerde de sosyetix.com mahreçli magazin haberlerine sık sık rastlanır oldu.

Magazin siteleri internette yayın yapıyor olmanın tüm avantajlarını kullanıyorlar. Basılı yayınlara kıyasla video görüntüleri yayınlamak, ses yayınlamak gibi artıları var. İnternette bir haberi yayınlamanın veya güncellemenin fazladan bir maliyeti olmadığı için de siteler sürekli yenilenebiliyor.

Ortaç kendi işini kendi görüyor!
Şarkıcı Serdar Ortaç'ın Jennifer Lopez sitesinden etkilenerek yaptığı http://www.serdarortac.net, şu ana kadar 150 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş. Günde 3-4 saatini internete ayıran Ortaç, web kamerası ile canlı yayın yapmaya pek sıcak bakmıyor ama bebeklik fotoğraflarından başlayarak tüm fotoğraflarını yayınlıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır