kapat

CUMARTESİ EKİ
02.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Moda kayak yapıyor
Eskiden kayak yapmak için bir tek kayak yeterliydi. Şimdi kar gözlüğü, kar montu ve bilumum kar ıvır zıvırı olmadan dağa adım atılmıyor. İnsanın güneşli havada bile çıkarmayası geliyor

Haftanın sorusu: Çok kalabalık bir grupla dağ tatiline gidecek olsanız yanınıza neler alırdınız? Kalın ve sıcak tutacak giyecekleri sıralıyorsunuz değil mi? Size bir ipucu... Sıraladığınız her kalem ürünün başına mutlaka "kar" kelimesini ekleyin. Örneğin kar montu, kar pantolonu, kar tulumu gibi... Çünkü sıradan bir mont, sıradan bir bot sizi dağda fena halde demode bırakır. "Hadi canım o Uludağ için geçerli, daha düne kadar Erciyes'te eşofmanla kayıyorlardı" diyorsanız yazının devamını okumayın. Siz paşa paşa eşorfmanla kaymaya devam edin. Çünkü bu kar ıvır zıvırları saymakla, yazmakla ve para ödemekle bitmiyor.

Bir kere şöyle doğru dürüst bir kayak malzemesi üreten Türk firması henüz yok. Sanki Kartalkaya, Palandöken Türkiye'de değil! Malların hepsi ithal. Çoğunu Kozyatağı'ndaki Sporting firması ithal ediyor. Bu ürünler aynı zamanda Çarşı gibi büyük alışveriş merkezlerinde de bulunuyor. Oysa bir zamanlar Mahmut Hoca'nın dükkanından dik yakalı kazaklar alınırdı... 80'lerin ortasında Hit diye bir marka çıktığında kayakçılar oraya hücum etmişti.

Nostalji bir yana, şimdi kış sporları deyince akla dünyaca ünlü marka Salomon geliyor. Ağırlıklı olarak kayak modelleriyle tanınıyor. 2001 yılı kış koleksiyonunda kayak ve bağlamayı birleştirerek iki sistemi tek bir ünite halinde satıyor. Bu sistemin adı Salomon Pilot Sistem. "Pilot Sistem" üstün manevra kabiliyeti, sağlamlık, denge ve güç dağılımını direkt kayağa iletme özelliği sayesinde kayakçılara mükemmel kontrol sağlıyor. Bunun yanı sıra kayak aksesuvarları da bulunan Salomon'da eldivenden Clima - Dry içliğe, saç bandından kayak kılıfı ve çantasına kadar her şeyi bulabilmeniz mümkün.

CHANEL DE EL ATTI
Dünyanın en ünlü yarışçıları tarafından test edilip güvenli ürün olarak tanımlanan Nevica, bu yıl erkek ve kadınlar için iki ayrı grup oluşturmuş. Her türlü ısı, su, rüzgara karşı yalıtım sistemi olan kumaşlarla hazırlanan kayak kıyafetlerinde gerekli hiçbir detay unutulmamış. Bunun yanı sıra Killy, Schneider, O'Neill gibi markalar yine kayak sporu yapanlar için 2001 kışında da şık ve bol fonksiyonlu kıyafetleri ile dikkat çekiyorlar.

Kayak yaparken olmazsa olmazlardan biri sayılan gözlüklerde kırılmaz cam, geniş görüş açısı, ergonomik dizayn ve ayarlanabilir bant olmasına dikkat etmelisiniz. Bu özellikleri ise Scott USA veya Swings Sports markalarında bulabilirsiniz.

Amerika'nın en iyi markası olan ve 131 yıldır kayak malzemeleri üreten Helly Hansen de son iki yıldır Arma Dağıtım tarafından tüm malzemelerini Türkiye'de satışa sunuyor. Arma Dağıtım, Bostancı köprüsünün altında...

Unutmadan moda dünyasının devi Chanel de bu kayak olayına takmış durumda. Pırıltılı kayak pantolonuna ve montuna isterseniz bir bakın. Ama önce kayak kıyafetlerine bir servet ödemeye hazırlanın. Laf aramızda, kayak gözlükleri çok güzel. İnsanın karda yağmurda hatta güneşli havalarda bile gözünden hiç çıkarmayası geliyor.

Killy kayak montu:

200-300 milyon lira.

Killy tulum:

300- 400 milyon lira.

Nevica kayak montu: 150-200 milyon lira.

Nevica tulum:

200-300 milyon lira.

O'Neill kayak pantolonu: 60-100 milyon lira.

O'Neill mont:

75-120 milyon lira.

O'Neill polar:

47-70 milyon lira.

O'Neill sırt çantaları ve bavullar: 15-70 milyon lira.

Salamon kayak:

150-450 milyon lira.

Salamon kayak ayakkabısı: 50-350 milyon lira.

Scott ve Swans kayak gözlükleri: 15-40 milyon lira.

Killy, Nevica, O'Neill eldiven: 25-45 milyon lira.

SİBEL ARNA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır