kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Yunan havası
TBMM Başkanı Ömer İzgi, yabancı misyon onuruna verdiği resepsiyonun ardından, geceyi yeni evinde geçirdi. İzgi, TBMM Başkanlık Konutu'na taşındı. Çankaya semtindeki bu konut yıllar önce Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisinin rezidansıydı. 1983 seçimleri öncesi Bülend Ulusu'nun TBMM Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakıldığından, Milli Güvenlik Konseyi kararıyla bu konut satın alındı. Ancak hesap tutmadı.

Ulusu bağımsız milletvekili olarak kaldı. ANAP'lı Necmettin Karaduman da Başkanlık Konutu'na yerleşti. Hüsamettin Cindoruk'tan sonra kullanılmayan konut şimdi İzgi ailesini ağırlıyor.

Uçan bakan
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler 18 Kasım günü KEK toplantısına katılmak üzere Etiyopya'ya gitti. Eski adı Habeşistan olan bu ülkeye ulaşabilmek için de, Ankara'dan Frankfurt'a oradan da Adisababa'ya geçti. Keçeciler, 24 Kasım günü de Londra'daki bir konferansa katılacaktı. Adisababa'dan önce Dubai'ye sonra Abudabi'ye geçti, ardından Londra'ya uçtu. Keçeciler'in 8 günlük gezisinin 4 günü uçarak geçti.

Çok sevindik
Fransa Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Jacgues Lang, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Komisyon Başkanlığı'na ise sosyalist milletvekili François Loncle seçildi. Eski başkan, yeni bakan Lang, Türkiye'ye ön yargılı ve mesafeli davranıyordu. Yeni başkan Loncle ise daha ilk temasta buzları eritip Türkiye'ye gelmek istediğini bildirdi. Meclis Loncle'yi davet etti. Başkan değişince en çok sevinen Türkiye oldu.

Son isim
TBMM Başkanlığı, genel seçimlerden bu yana, eski vekilleri, Meclis lojmanlarından çıkarmakla uğraşıyor. Uzun süre direnen 43 eski milletvekili kiralar 450 milyona yükselince teker teker ayrıldı. Bazıları da "Hülle yapıp" milletvekili arkadaşlarının kullanmadıkları 75 milyonluk lojmanlarına geçti. Oran semtindeki lojmanlarda şimdi "Hülleciler" hariç sadece FP Elazığ eski Milletvekili Hasan Belhan kaldı.

Kim takar?
Meclİs Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, geçen hafta bir ILO sözleşmesi benimsendi. Sözleşmeye göre otobüs ve kamyon şoförleri günde kesintisiz olarak 4 saatten fazla araç kullanamayacak. Dinlenme süresi de en az 10 saat olacak. Bu sözleşme Genel Kurul'dan geçerse yasa haline gelecek. Yasa çıkacak ama denetim nasıl sağlanacak işte o meçhul...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır