kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Fazilet'in kapatma davası 12 Aralık'ta
Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, FP'nin kapatılması talebiyle açılan davanın, 12 Aralık Salı günü gündeme alınmasına karar verdi.

Davaya esasa ilişkin inceleme süreci, Bumin'in belirlediği 12 Aralık'ta başlayacak. Davanın yılbaşına kadar karara bağlanması bekleniyor. Yüksek Mahkeme'nin 11 üyesi, öncelikli olarak Başsavcı Vural Savaş'ın Siyasi Partiler Yasası'nın, odak olma eylemine ilişkin düzenlemeler içerin 103. maddesinin 2. fıkrasının iptal istemini görüşecek.

Anayasa Mahkemesi daha sonra, FP davasının raportörü Doç. Dr. Mehmet Turan tarafından hazırlanan raporu, FP'nin kapatılmasına ilişkin talep içeren iddianameyi, Başsavcı Savaş'ın esasa ilişkin görüşünü, FP'nin savunmalarını dikkate alarak, kapatma davasını tartışacak. Esasa ilişkin değerlendirmenin tamamlanmasının ardından heyet oylamaya geçerek, kapatma talebini karar bağlayacak. Karar için 11 kişilik heyetin salt çoğunluğunu oluşturan en az 6 oy gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar kesin olacak ve bu karara itiraz edilemeyecek.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır