kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
DSP'nin af tasarısı hazır
Daha önce hazırlanan af yasa taslakları üzerinde koalisyonda uzlaşma sağlanamaması üzerine DSP tarafından hazırlanan şartlı tahliye yasa tasarısının ayrıntıları belli oldu.

Başbakan Bülent Ecevit, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Emin Karaa tarafından hazırlanan tasarıda af kapsamı daraltılırken mali suçlara af getirilmemesi öngörülüyor. Tasarıda firardakilerin aftan yararlanabilmeleri için 1 aylık süre tanınıyor. Koalisyon ortakları şimdi bu taslak üzerinde uzlaşma zemini arıyor. ANAP, "olmazsa olmaz" şartları büyük ölçüde taslağa eklendiği için taslağa sıcak bakıyor. Ancak MHP "şartlı tahliye" yerine daha önce Çankaya'dan dönen vetolu af yasası üzerinde uzlaşmaya gidilmesi için ısrarlı. Ecevit, uzlaşma yolu bulamazsa, 20 Aralık'ta sona erecek TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinden sonra konuyu Meclis gündemine getirmeyi planlıyor.

3 maddeli af taslağına göre, kapsam dışındakiler hariç bütün cezalara 10 yıl indirim öngörülüyor. Tasarıya göre bölücülük suçları, Cumhurbaşkanına fiili tecavüz, çete oluşturmak, çocukların ırzına geçme, ırza geçme sonucu ölüm, askeri suçlar, kara para aklayanlar, daha önce aftan yararlananlar, mali suçlar, cezaevinin disiplinini bozmaktan disiplin cezası alanlar, aftan faydalanamayacak.

Şamil Tayyar


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır