kapat

Melodi
28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Oscar yarışı başlıyor
Hollywood'un Oscar yarışı önümüzdeki ay sinemalara gelecek filmle başlıyor. Mart sonunda Oscar ödülünü verecek olan Amerikan Film Akademisi'nin 5.000 üyesinin dikkatini çekmek için stüdyolar en iyi filmlerini yıl sonuna saklıyorlar.

Çünkü Hollywood'da genel kanı, daha önceki aylarda sinemalara gelen filmlerin Akademi üyeleri tarafından unutularak dikkate alınmadığı yönünde. Bu yüzden aralık ayının dört haftasında sinemaseverler için büyük bayram var.

Rekor gişe yapması beklenen Columbia stüdyosunun gerilim filmi "Vertical Limit", 8 Aralık'ta sinemalara geliyor. Film, binlerce metre yükseklikte kar fırtınası altında zirveye tırmanan ve ölümle karşı karşıya kalan dağcıları konu alıyor.

Nefes kesen bu filmde başrolleri Chris O'Donell ile Bill Paxton paylaşıyor.

"Gladiator" filmiyle büyük üne kavuşan Avusturalyalı Russel Crowe ile yasak aşk yaşayan Meg Ryan'ın evliliğine son veren "Proof of Life" filmi de 8 Aralık'ta sinemalara geliyor.

Filmde Meg Ryan, kaçırılan bir iş adamının eşini oynarken, Russel Crowe ise rehin tutanlarla pazarlık eden tetikçi rolünde.

15 Aralık'ta sinemalara gelecek Paramount stüdyosunun komedisi "What Women Want"da Mel Gibson'u, Helen Hunt ve Marisa Tomei karşısında seyredeceğiz. Filmde Mel Gibson, kadınların aklından geçen her şeyi okuyan bir reklamcıyı canladırıyor. Hatta öyle ki bu özelliği yüzünden patronu Helen Hunt ile başı belaya giriyor.

70'ine bastıktan ve İngiltere kraliçesinden de asalet ünvanı aldıktan sonra ender film çeviren Sean Connery, 19 Aralık'ta sinemalara "Finding Forrester" isimli dram ile geliyor. Columbia stüdyosunun filminde Sean Connery ünlü bir yazarı canlandırıyor.

Kevin Costner'ın merakla beklenen Küba Füze Krizi ile ilgili filmi "Thirteen Days" de 20 Aralık'ta gösterime girecek. 1962'deki olayları aksettiren filmde Steven Culp ile Bruce Greenwood iki Kennedy kardeşi yani Robert ve John Kennedy'i canlandırıyorlar.

Hollywood'un bir numaralı yıldızı Tom Hanks'in ıssız bir adaya düşen bir iş adamını canlandırdığı yeni filmi "Cast Away" ise, 22 Aralık'ta vizyona giriyor. Fox stüdyosunun filminde Tom Hanks'in eşi rolünde ise Helen Hunt görülüyor.

Noel tatili öncesine rastlayan 22 Aralık'ta sinemalara gelen dört önemli film daha var. Bunlardan birincisi Nicolas Cage'in başrolünü oynadığı "Family Man". İkincisi Keanu Reves'in gerilim filmi "The Gift"...

Üçüncüsü Sandra Bullock ve Michael Caine'in komedisi "Miss Congeniality"...

Dördüncü film ise Geoge Clooney'in komedisi "O Brother, Where Art Thou?"... Ethan ve Joel kardeşlerin bu filminde John Turturro ve TimBlake Nelson da rol alıyor.

Evlilikleriyle gündemden düşmeyen Michael Douglas ile Catherine Zeta-Jones'un uyuşturucu kaçakçıları ile ilgili filmi "Traffic", 27 Aralık'ta sinemalara geliyor.

2000 yılının sona ermesinden iki gün önce de Nastassia Kinski ve Milla Jovovich'in başrollerini oynadığı "The Claim" ile Willem Dafoe ile John Malkovich'in korku filmi "Shadow of the Vampire" vizyona girecek.

Matt Damon'un başrolde göründüğü ve Billy Bob Thornton'un yönetmenliğini yaptığı "All the Pretty Horses" dramı da yılın son günlerinde sinemalara gelecek filmler arasında yer alıyor.

AMERİKA'DA BU HAFTA EN ÇOK GİŞE YAPAN 10 FİLM:
1- How the Grinch Stole Christmas (Universal) 1 hafta 55.1 milyon dolar.

2- Rugrats in Paris (Paramount) 1 hafta 22.7 milyon dolar.

3- Charlie's Angels (Colombia) 3 hafta 93.3 milyon dolar.

4- The 6th Day (Columbia) 1 hafta 13 milyon dolar.

5- Bounce (Miramax) 1 hafta 11.4 milyon dolar.

6- Men of Honor (Fox) 2 hafta 24.9 milyon dolar.

7- Little Nicky (New Line) 2 hafta 26.5 milyon dolar.

8- Meet the Parents (Universal) 7 hafta 138.5 milyon dolar.

9- Red Planet (Warner Bros) 2 hafta13.5 milyon dolar.

10- The Legend of Bagger Vance (DreamWorks) 3 hafta 25.2 milyon dolar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır