kapat

Melodi
28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Çorap mevsimi geldi haaanımm
Yoksa siz hâlâ 57 numara ten rengi çorapla mı idare ediyorsunuz? Onların modası geçti. Şimdi fileliler, dore desenliler, renkliler 'in'

Eskiden kalma tuhafiyeciler ve şimdinin modern "Çorap Shop"ları peynir ekmek gibi file çorap satıyorlar. En çok siyah ve kahve tüketiliyor. Pembe ve mor tonları ise çok zor bulunuyor. Günümüzün şık çorapları kadınların sadece kıyafetlerini tamamlamakla kalmıyor, ufak tefek kusurları da kapatıyor. Kimi kalçaları sıkılaştırıyor, kimi göbeği saklıyor, kimi popoyu yükseltiyor, kimi de belden bacağa kadar bütün bölgeyi daraltarak bacağın ince görünmesini sağlıyor. Wolford'un 2001 yılı sonbahar - kış sezonu kreasyonlarında teknik performans, rahatlık, işlevsellik ve çok yönlülük gibi kriterleri öne çıkarıyor. Favori materyaller dore, krep gibi akıcı, bakımı kolay, likralı, streç kombinasyonlar.

Çorap deyince akla gelen bir diğer önemli ise Calzedonia. İstanbul'da üç tane mağazası var: Erenköy, Teşvikiye ve Akmerkez. Çorapları ve hazırladıkları kataloglar çok başarılı. Diyelim ki mor ama desenli hatta yaldız dövmeli bir çorap arıyorsunuz. İnanın Calzedonia'da vardır. Penti'de bu sezon oldukça atakta. Bacaklara masaj yapan çorapları çok ilgi gördü.

Berk, Kunert, Lycra, Italiana, Pierre Balmain de bu sezon birbirinden zarif modellerle seçim yapmayı zorlaştırıyor. Yüzyıllardan beri kadınların vazgeçilmezlerinden olan çorapların, bazıları için neden bir hobi boyutuna ulaştığı anlaşılıyor.

ÇORABIN TARİHİ
Antik Yunan şairlerinden Hesiodos, M.Ö. 8. yüzyılda "Ayağa giyilen, hayvan kıllarından örülmüş bantlar"dan söz ediyor. Düşünür Diderot ise "Bilimler, Sanatlar ve Zanaatlar" adlı açıklamalı sözlüğünde, çorapları "Bacaklarımızı örtmeye yarayan, yünden, deriden, bezden, kumaştan, iplikten ve ipekten giysi parçası" olarak tanımlıyor. Gündelik nesneler üzerine denemeler yazan Margaret Visser'in başka bir tanımı var. "İpek çorap bir yandan kadın bacağını örtüp dokunulmaz kılarken, aynı anda teni görünür kıldı," diyor ve ekliyor: "Böylece çorap gören erkek ile görünen kadın bacağı arasına giriyor."

SİBEL ARNA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır