kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Şaibe bulaştı!
Taşkın, "İhale eğer iddialar yanıtlanmadan yapılırsa yargı yoluna gideriz" dedi ve ekledi: Gözümüz üzerlerinde...

ANAP İl Başkanı İbrahim Taşkın, "FP yanlısı Albayrak A.Ş.'ye ballı lokma olarak sunulucak" iddiaları nedeniyle İETT'nin 100 hatlık otobüs ihalesine şaibe bulaştığını hatırlatarak, "Hiç vakit kaybedilmeden bu ihale iptal edilmedir" çağrısı yaptı. İhaleyle ilgili olarak gündeme getirilen her iddianın Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından yanıtlanması gerektiğinin altını çizen Taşkın şöyle konuştu:

BAKANLIĞA ŞİKAYET
"Eğer Başkan'dan tatmin edici bir açıklama gelmezse Büyükşehir Belediye Meclisi'nde soruşturma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz. Ve eğer komisyonun çalışmalarına engel olunursa İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına şikayette bulunacağız."

Partisinin Meclis Grubu'nun, Albayrak A.Ş. ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkileri tüm yönleriyle mercek altına aldığını söyleyen Taşkın, "Söz konusu şirketin yöneticilerinden birinin Meclis üyesi olmasını dikkate alarak, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek bütçe görüşmelerinde iddiaların yanıtlanmasını isteyeceğiz" dedi.

KAYITSIZ KALIYORLAR
Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar ortaya atılan ciddi ithamlar karşısında sürekli "üç maymun"u oynamasının ve kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmaktan kaçınmasının "düşündürücü" olduğunu belirten ANAP İl Başkanı İbrahim Taşkın şöyle devam etti:

"Ortada hiçbir şey yokmuş gibi duruma kayıtsız kalmak sorulardan kaçmak anlamına geliyor. Biz bu duruma seyirci kalamayız. Yanlışın üzerine gidip, düzeltilmesini sağlarız."

ŞEFFAFLIK NEREDE?
Albayrak A.Ş.'ye "altın tepsi" içinde sunulacağı iddia edilen ihaleyle ilgili karanlıkta kalan her türlü sorunun yanıtlanması için seferber olacaklarını ve elde edecekleri bilgiyi kamuoyuna aktaracaklarını ifade eden Taşkın, şunları söyledi: "Belediye 'şeffaflık' ilkesini bir kenara atmış gibi. Ancak biz parti grubumuzun soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdığı bütün iddialara yanıt verilmesi için tüm üyelerimizle seferber olacağız. Gözümüz üzerlerinde."

Albayrak'a istifa çağrısı
Büyükşehir Belediyesi'nden ve bağlı kuruluşlarından taşımadan metroya, konut inşaatından su sayacı değiştirmeye kadar milyonlarca dolarlık ihale üstlenen Albayrak A.Ş.'nin ortaklarından Nuri Albayrak'ın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üye olarak görev yapması eleştiriliyor...

Bu durumun etik olarak doğru olmadığını söyleyen bir grup Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, "Sayın Albayrak'ın hemen istifa etmesi gerekir... Kaldı ki başında olduğu şirketin kamuoyunda tartışılmakta olması bunu gerekli kılıyor" diyor...

Bir yandan milyonlarca dolarlık ihaleler alan bir kişinin diğer yandan belediye yatırımlarına karar vermesinin doğru olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, "Ayrıcı kendisi Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisi'nde de üye... Buradan da başında bulunduğu şirketlerin üstlendiği ihaleler var... Bunlar kafaları bulandırıyor, şeffaf ve şaibesiz olması gereken ihaleleri gölgeliyor" diye yakınıyor...

OKTAY APAYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır