kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

"Estetik yaptıran erkek çatlaktır"
Düsseldorf Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Roll R. Olbrisch, "estetik ameliyatı yaptıran erkek çatlaktır" dedi. Amerikan Hastanesi Plastik Cerrahi Bölüm Şefi Prof. Dr. Onur Erol'un davetlisi olarak Istanbul'a gelen ünlü cerrah, erkek hastayı hiç istemediğini, çünkü onların hiç bir zaman mutlu edilemediğini söyledi.

Prof. Onur Erol da, Alman meslektaşını bir şekilde doğrulayarak, "Erkek hastalar bizde de, en problemli hasta olarak geçer. Bizim klinikte, burundaki alçısını aldıran kadının "gıkı" çıkmaz. Ancak, erkek hastaların yüzde 90'ı düşer bayılır" dedi.

Meltem PUSAT

PKK'da oruç kavgası: 4 ölü
Bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında oruç nedeniyle çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucunda 4 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi. Kuzey Irak'ta, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bölgesinde Geliye Biçava'daki PKK kampında bulunan teröristlerden 6'sının Ramazan ayında oruç tutmak isteğini kamp yönetimine bildirdikleri, kamp yöneticilerinin ise ek bir düzen alınmasının mümkün olmadığını belirttikleri kaydedildi. Kamp yönetimince, örgütün benimsediği ideoloji nedeniyle geçmişteki uygulamanın da bu şekilde olduğu belirtilerek, oruç tutma isteğinin kabul edilemeyeceği ifade edildi. Oruç tutmak isteyenlerin ısrarı üzerine, kamp yönetiminin, bu kişilerin tutuklanması için talimat verdiği belirtildi. Bunun üzerine çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu 4 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İlk iftar sevinci
İstanbul'da birçok belediye kurduğu dev çadırlarda oruçlu vatandaşlara bedava iftar yemeği dağıttı.

Demokrasi Meydanı'ndaki çadırda iftar öncesinde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, 1995'te başlatılan çadır geleneğinin İstanbul ve ülke genelinde yayıldığını söyledi.

Çadırdaki iftara İdobay şirketinden Yılmaz Bayat, İsmail Hazar, Yıldız Tilbe, Nazan Yeşiltan gibi sanatçılar da katıldı. İftar yemeğinde mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı ile meyve dağıtıldı. İftar sonrasında, skeç, kukla ve karagöz gösterileri ile Türk müziği konseri sunuldu.

Vatandaşlar, Eminönü'nde kurulan iftar çadırlarında uzun kuyruklar oluşturdular. Kadıköy İskelesi'nin hemen yanında kurulan çadırın misafirleri arasında, sokak çocuklarının, gençlerin, ve yaşlı insanların çokluğu dikkat çekti. Ramazan ayının ilk iftarının menüsünde, mercimek çorba, fırında tavuk, pilav ve baklava vardı. İftara Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu da katıldı.

Kaan ÖZBEK-Yalçın BEL-Celal YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır