kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Havanalı vekiller
Küba Dostluk Grubu, Havana'nın ünlü Varadero Plajı'nda kasım güneşinin tadını çıkardı. Vekiller, köpekbalığı tehlikesine rağmen yüzdü

DSP milletvekili Rıdvan Budak'ın başkanlığında Küba'ya giden 8 milletvekili, 5 işadamı ve 16 gazeteciden oluşan grup önceki günü Havana'nın ünlü Varadero Plajı'nda geçirdi. Vekiller, mayolarını giyip, kumların üzerine sere serpe uzanıp, kasım sonunda, deniz keyfini yaşadı. Kardeşi de MHP milletvekili olan DSP'li Burhan Bıçakçıoğlu ise, Küba'lı yetkililer ile görüşüp eğitim, kültür ve sendika konusundaki bilgisini geliştirdi. MHP'li Mehmet Gül ile DSP'li Rıdvan Budak arasındaki siyasi tartışma ise, Küba sahillerinde devam etti.

CHE'Yİ BİZ DE SEVERİZ
Parlamenterlerimizin Küba'da ilk işi ülkeye özgü hediyelik eşya almak oldu. Vekiller, bir butikte Küba devriminin önde gelen ismi Che Guevera'nın resminin ve imzasının bulunduğu kızıl yıldızlı bereyi çok beğendi. MHP'li Mehmet Gül, bereyi başına geçirirken, iki elini de havaya kaldırıp, "kurt" işareti yaptı. Gazetecilere, poz veren Gül, "Bunda gocunacak bir şey yok. Küba halkının, sevdiği kişiyi biz de severiz. O Küba milliyetçisiymiş, biz de Türk milliyetçisiyiz" dedi.

KÜBALILAR YOZGATLI!
Bu sırada DSP'li Rıdvan Budak ise, "Küba ile Türkiye milliyetçiliği demek istedi" diye düzeltme yaptı. Gül bunun üzerine "Elbette Türkiye milliyetçiliği ama sizin anladığınız anlamda değil. Çin Seddi'ne kadar uzanan Türkler'in, milliyetçiliği.

Burada da Türkçe konuşan Kübalı dostlarımız var. Geçmişlerine bakarsak, mutlaka Yozgat'ın Yerköy ilçesinden gelmişlerdir. Büyük ırk olan Türkler'in, burada da kollarını görüyoruz" dedi.

Taki DOĞAN-Ali EKEYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır