kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Alışverişte Shopport heyecanı
Türkiye'nin medya portalı Turkport, yeni açılan Shopport internet kullanıcıları ve alışveriş dünyasını bir araya getiriyor. Shopport ile interaktif alışveriş ortamı geliştirmeyi ve katma değer yaratan alışveriş konseptini oluşturmayı hedefleyen Turkport, şu anda kullanıcılarına 7 kategoride 35 binden fazla ürün karşılaştırma imkânı sağlıyor. Shopport sayesinde tüketiciler tüm ürünlerin özelliklerini, nerede ve kaça satıldığını görüp fiyat karşılaştırmaları ve, teslimat detaylarını öğrenebilecek.

Adel Rus ortak arıyor
Adel Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun, 2001 yılında, 1998'de gündemlerine aldıkları, ancak kriz nedeniyle gerçekleştiremedikleri Rusya projesiyle yakından ilgilendiklerini söyledi. Dursun, "Moskova'da bir kalem fabrikasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bir ortaklık ya da işbirliği olabilir" dedi.

2000 sonunda yaklaşık 16 trilyon lira ciro hedeflediklerini ifade eden Dursun, 2001 yılında da TL bazında yüzde 20 ciro artışı hedeflediklerine dikkat çekti.

Körfezbank'a dış kredi
Körfezbank, 1 Aralık'ta 100 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisi imzalayacak. Körfezbank Genel Müdürü Hüsnü Akhan, 60 milyon dolar için çıkılan sendikasyona 110 milyon dolarlık teklif geldiğini, ancak banka olarak tutarı 100 milyon dolarda sınırladıklarını, kredinin faizinin de libor artı 70 baz puan olduğunu söyledi. Toplam 25 bankanın katıldığı sendikasyonu Dai-Ichi Kangyo Bank, Bank of New York, Hypo Vereinsbank, Standard Bank ve Barclays düzenledi.

HSBC'dan ücretsiz havale
HSBC Bank'ta hesap açtıranlar, yurtdışında öğrenim gören yakınlarına gönderdikleri havaleler için ücret ödemeyecek. Uygulamaya göre, HSBC Bank'ın herhangi bir şubesinde hesap açtıran ve hesabında en az bin dolar veya bu tutar karşılığı Türk Lirası olan kişilerin yurtdışında eğitim gören çocukları veya yakınlarına yapacakları havalelerden ücret alınmayacağı belirtildi.

Finans Yatırım'a yeni atama
FİnansbaNK'ın borsa ve yatırım kuruluşu olan FinansInvest'in kurumsal finansmandan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Özlem Özyiğit atandı.

Finans Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Özyiğit, 1996 yılında Finansbank Grubu'na katıldı. Özyiğit, atamadan önce FinansInvest Kurumsal Finansman Grup Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Yapı Kredi'ye kart ödülü
Yapı ve Kredi Bankası kart çıkaran bankalar arasında en fazla işlem gerçekleştiren banka sıfatıyla ödüllendirildi. Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) 10. yılının kutlandığı gecede BKM Genel Müdürü Uğur Güvenç, ödülü Yapı Kredi Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer'e teslim etti. Açıklamada, bankanın Türkiye'deki toplam kredi kartı cirosunun yüzde 29'unu, işyeri cirosunun ise yüzde 23'ünü gerçekleştirdiği belirtildi.

Samurai'lardan 450 milyon dolar
Japon Samurai piyasasında 2 Kasım'da gerçekleştirilen tahvil ihracına ilişkin 450 milyon dolarlık tutar, dün itibariyle Hazine hesabına girdi. 2000 yılında 6 milyar dolar dış borçlanma hedefleyen Hazine'nin, son ihraçla birlikte yurtdışından bulduğu borç miktarı 7.7 milyar dolara ulaştı. 1994'ten bu yana ilk kez ödediği tutardan daha fazla dış borç alabilen Hazine, 2000 yılına vadeyi 30 yıla uzatarak başladı. Üç yıllık programı destek alan Hazine, bu yıl yurtdışı piyasalarda en fazla dış borç alan gelişmekte olan piyasalardan biri oldu. Bu arada piyasalarda son yaşanan gelişmeler Türkiye tahvillerini de olumsuz etkiledi. Bir ara 108 dolara kadar yükselen tahvillerin fiyatı, geçen hafta 90 dolara doğru indi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır