kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Cepte 2001 modası
Mobil telefon üreticileri, 2001 yılında da birbirinden özgün tasarım ve detaylı fonksiyonlara sahip telefonları piyasaya sürecek. İşte yeni ceplerden bir demet

Yediden yetmişe herkesin gözdesi cep telefonları yenilenen teknolojileriyle tüketicilerin dikkatini üzerlerine çekmeye devam ediyor. Üretici firmalar birbirinden şık ve kullanışlı modellerle farklı kullanıcı kitlelerine hitap etmeye çalışıyor. Cep sektörünün en yenilerine baktıldığında minik ve hafif cihazların yanı sıra ağır ve büyük ebatlı cep telefonlarında vitrinlerdeki yerlerini aldıklarını görülüyor.

Üç farklı grup
Yaklaşan yılbaşı dönemiyle birlikte ardarda piyasaya çıkacak olan cep telefonlarında, üç farklı grup göze çarpıyor. Bunlardan ilkini 250 grama varan ağırlıklarıyla iri cihazlar oluşturuyor. Nokia 9210 Communicator'un başını çektiği bu yeni nesil cihazlar, telefon özelliklerinin yanı sıra çok gelişmiş organizer, internet bağlantısı ve yazı fonksiyonlarını da içeriyor. Cihazların sahip olduğu niteliklere bakıldığında hedef kitlesinin özellikle iş çevreleri olduğu anlaşılıyor.

Tüy gbi hafif
İkinci grup cihazlar arasında ise sektörün tüy sıkletleri bulunuyor. Sesleri çıkmayacak olsa varlığını bile zor fark edebileceğiniz bu cihazlar çok şık tasarımlarıyla da dikkatleri çekiyor. Motorola V50 bu grubun iddialılarından. Son grup ise hem iletişim hem eğlence isteyenlerin tercihlerine hitap ediyor. Ericsson'un radyo ve MP3'lü T20 modeli çok ilgi çekici.

Alcatel One Touch 701
One Touch 701 telefon özellikleriyle ileri organizer çözümlerini bir arada sunuyor. Birçok fonksiyonu ses ile kumanda edilen cihazın randevu defterine 1200 kayıt sığıyor. Titreşimli pilin yanı sıra WAP teknolojisini de kullanan One Touch 701'in ağırlığı yalnızca 88 gram. Hızlı iletişim teknolojisi GPRS'i destekleyen cihazın standby süresi 250 saat. Ürün 2001 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak.

Ericsson R520
İşte geleceğin teknolojilerini eksik bırakmadan kullanan bir ürün. Ericsson R520, GSM 900, 1800 ve 1900 MHz'i destekleyerek tüm kıtalarda iletişim kurmayı mümkün kılıyor. Hızlı iletişim teknolojisi GPRS ve HSCSD'yi de destekleyen Ericsson R520 ile mobil internet dünyasında rahatça dolaşabileceksiniz. 105 gram ağırlığındaki cihazın konuşma süresi 7 saat 35 dakika.

Siemens SL45
Yeni Siemens SL 45 mobil telefon, MP3 Player, dijital kayıt cihazı ve organizer fonksiyonlarının tümüne sahip. Beğendiğiniz müzik parçalarını 32 MB MultiMediaCard üzerine kayıt edebilen cihaz istenilen bilgileri doğrudan PC üzerinden indirebiliyor. 85 gram ağırlığındaki cihaz kullanıcısının sesini tanıdığı gibi toplam 5 saatlik ses kaydı yapabiliyor. Ürün 2001 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak.

Nokia 9210 Communicator
Nokia "all-in-one" adını verdiği yeni 9210 Communicator GSM piyasasını renkli ekranla tanıştırdı. Zengin yazılım içeriğine sahip cihaz Microsoft Office kullanımlarını destekliyor. Dualband teknolojisine göre geliştirilen 9210, HSCSD özelliği ile 43,2 Kbit/s hızla fax ve e-mail gönderebiliyor. 244 gram ağırlığındaki Nokia 9210 Communicator'un standby süresi 230 saat. Cihaz 2001 yılının ilk yarısında satışa sunulacak.

Ericsson T20
T20, Swatch Internet Saati'ni destekleyen dünyadaki ilk cep telefonu. Cihazın SMS ve WAP özellikleri aracılığıyla, 'chat' yapabiliyorsunuz. FM radyolu kulaklık ve mikrofon seti ya da MP3 çaları takıp, en sevdiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. 128 gramlık cihazın konuşma süresi 10 saat.

Motorola V50
Motorola'nIn yeni minisi 83 gram ağırlığında. WAP teknolojisine sahip cihazın saat, tarih ve uyandırma fonksiyonları var. Ses tanıma özelliğinin yanı sıra titreşimli pili bulunan Motorola V50'nin internet turları için modemi de bulunuyor. Cihaz 2000 yılı sonunda piyasaya çıkacak.

Mahmut SANCAK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır