kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Skandal kadının en mutlu günü
Florida Eyalet Bakanı Katherine Harris'in sayım sonuçlarını açıklarken takındığı tavır, Demokratlar'ı çileden çıkardı. Florida Valisi Jeb Bush'la ilişkisi olduğu iddia edilen Cumhuriyetçi Harris'in ilk sözü, sayımın ilk günlerinde gösterdiği "adil" tavrının çoktan öldüğünü kanıtladı: Sayın Vali Bush'un Florida eyaletini kazandığını açık yüreklilikle söylemek isterim!.. Heyecandan hop oturup hop kalkan Harris, dolmakalemini çıkardı ve imzalarken sürekli fotoğraf çektirdi. Son günlerde Bush'un kazanması durumunda Harris'e bir bakanlık vereceği iddiaları medyaya yansımıştı.

Ünlülerin Türk kuaförü çok kızgın!
Başkan seçiminden sonra yapılan geleneksel kutlama partilerinin bu yıl yapılamaması, umudunu bu partilere bağlayan sektörlere darbe vurdu. Başkent Washington D.C.'de ünlülerin kuaförü olarak bilinen Deniz Caycık da bunlardan biri. Caycık, "Eskiden Amerika'nın her şeyini taklit ediyor diye herkes Türkiye'ye 'Küçük Amerika derdi. Fakat bu seçimler gösterdi ki Amerika 'Büyük Türkiye' olma yolunda emin adımlarla yürüyor" dedi.

Dünyada 36 milyon AIDS hastası var
Bu yılki 5.3 milyon yeni vakayla birlikte dünya çapında 36 milyon AIDS hastası ve HIV kapmış kişi bulunduğu, AIDS'in en kötü tahminleri bile aşarak hızla yayıldığı bildirildi. AIDS'e karşı dünya çapında savaşımın öncülüğünü yapan BM kuruluşu UNAIDS, HIV kapmış ve AIDS hastası olan kişilerin sayısının, 10 yıl önce uzmanların tahmin ettiğinden yüzde 50 daha fazla olduğunu bildirdi.

SON TAHMİN
UNAIDS İdari Direktörü Peter Piot, hastalıkla ilgili son tahminlere göre, bu yıl içinde 3 milyon kişinin daha AIDS'ten öleceğini söyledi. UNAIDS'in son verilerine göre, bazı Afrika ülkelerinde her üç yetişkinden biri HIV pozitif.

Rusya'da can pazarı
Rusya'nın başkenti Moskova'da etkili olan soğuk hava dalgası son bir haftada 14 kişinin ölümüne neden oldu. Moskova ambulans servisinin açıklamasına göre en çok ölüm hafta sonunda oldu.

159 KİŞİ KURTARILDI
Cumartesi ve Pazar günleri, genelde evsiz 10 kişi öldü. Donmak üzereyken hastanede kurtarılanların sayısı ise son bir haftada 159'u buldu. Öte yandan, Rusya'nın doğusundaki Yakutsk kentinde, bir evde henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangında 10 kişi hayatını kaybetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır