kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bugünkü evinizin 5 yıl sonraki hali
Eskiden yeni bir cihaz geliştirilmesi ya da teknolojik ilerleme için uzun zaman geçmesi gerekiyordu. Şimdi çok kısa sürede, aklın almayacağı icatlar yapılıyor

Bundan 10 yıl önce kim derdi ki, evinizde oturduğunuz yerden televizyonunuz aracılığıyla pizza siparişi verecek, ya da Kenya'da oturan bir arkadaşınıza koltuğunuzdan kalkmadan e-mail (elektronik posta) göndereceksiniz. Teknoloji devlerinden Sony'nin yetkililerinden biri, "Günümüz teknolojisiyle bir ürünün prototipini yaptıktan birkaç ay sonra piyasaya çıkarabiliyoruz" diyor.

Artık birçok ülkede nüfusun yarısından fazlasının cep telefonu var. Bilgisayar oyunu meraklılarını deliye döndüren Play Station2 piyasaya çıktı bile. Fotoğraf makinalarının yerini dijital kameralar alıyor. Baş köşede duran videoların yerine artık DVD ve bilgisayarlar kondu. Eski büyük ve iç karartıcı görüntüye sahip televizyonların yerine incecik ekranı olan büyük televizyonlar geldi bile.

SES sistemleriyle DVD'ler, evde birer sinemaya dönüşüyor adeta. Cep telefonunuz sayesinde internete bağlanabiliyor ve tüm nimetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Yeni jenerasyonda, artık bütün bu işlemler kablosuz hale gelecek. Son 10-15 yılda bu kadar çok değişiklik gerçekleşti işte. Kimbilir önümüzdeki 10 yılda teknoloji sayesinde hayatımızda ne gibi değişiklikler yaşanacak?

Şimdiki eviniz
1-Televizyon: Geçen yüzyılın sonlarına kadar şekil değiştirmedi. 2- VHS Video: Betacam 1970'lerde geliştirilen VHS modeline teslim oldu. 3- CD: 1982'de imalatına başlanan CD 18 yıl değişmedi. 4- Kasetli müzik seti: 37 yıl salondaki yerini korudu. 5- Telefon ahizesi: Son 5 yıl öncesine kadar 124 yıl boyunca hiç değişmedi. 6- Hoparlör sistemi: 1930'ların çirkin dört köşe kutuları 74 yıl boyunca şeklini bozmadı.

Gelecekteki eviniz
1- Plazma TV: Ekranı resim çerçevesi gibi. 2- Müzik kutusu: Evde, arabada çalınan çipi var. 3- DVD: Videonun yerine. 4- Hi-Fi sistemi tarih olacak. 5- Playstation, Plazma TV ekranına girecek. 6- İletişim kutusu: Telefonla görüşülürken müzik ve televizyonun sesini kısıyor. 7- İnternet kutusu: İnternet-telefon ile iletişim sağlanacak. 8- Telefon görüşmeleri İnternet aracılığıyla olacağı için ucuzlayacak. 9- Robotlar: Evde her işi yapacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır