kapat

28.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Clinton 'hop' dedi
Florida'da galip gelen Bush, hemen başkanlık havasına girdi. Yardımcısını Beyaz Saray ve sistemi öğrenmesi için görevlendirdi. Bush'un bu tavrına Clinton sert çıktı: Mahkemeler sona ermeden kimse Beyaz Saray'a adımını atamaz

Amerika'nın yüzkarası haline gelen başkanlık seçimleri, Pazartesi sabaha karşı Florida eyaletinin sonuçları açıklamasıyla ilginç bir dönemece girdi. Eyalet Seçim Komitesi, Bush'un eyalette 454 oyla kazandığını ilan etti.

Cumhuriyetçi aday George W. Bush, dün basın toplantısı yaptı. 2 saat konuşan Bush da başkanlığını ilan etti. Sürekli gülümseyen Bush, rakibi Demokrat Al Gore'a artık geri çekilmesi için çağrıda da bulundu.

"ODAYI HAZIRLAMAYIN"
Bush, "Çok az zaman kaldı ve yapmamız gereken çok şey var. Yardımcım Dick Cheney'i Başkan Bill Clinton hükümetiyle temasa geçmesi ve Beyaz Saray'da bir oda hazırlaması konusunda görevlendirdim" diye konuştu.

Bush'un Clinton'dan böyle bir talepte bulunma hakkı var. Clinton 20 Ocak'ta görevi bırakacağı için, seçilen başkan Beyaz Saray'da "geçiş odası" denilen bir çalışma odasına girer ve sistemi öğrenir. Ancak Bush'un bu konuşmasına Clinton'ın cevabı çok sert oldu: Florida'da sonuçlar belli oldu. Ancak Demokratlar mahkemeye başvurdu. Hukuki süreç devam ederken, böyle bir talebi kabul edemem. Mahkemeler sona ersin. Sonra galip Beyaz Saray'a girebilir.. Kısa bir süre önce de Clinton'ın Beyaz Saray çalışanlarına "Geçiş odasını hazırlamamaları" konusunda emir verdiği haberleri yayınlanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır