kapat

CUMARTESİ EKİ
25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Keitel: Hollywood'u unutun
"De Niro ile rekabetimi boşverin. Benim yarışım kendimle" diyen ünlü aktör Harvey Keitel, Hollywood'un dünyanın merkezi değil, küçük ve birçok şeyden habersiz bir kasaba olduğu görüşünde

Amerikalı ünlü oyuncu Harvey Keitel, Selanik festivalinin gözdesiydi. "Ülis'in Bakışı" filminde başrolü üstlendiği Yunanistan'ın büyük ustası Theo Angelopoulos'la birlikte gazetecilerle söyleşti Keitel... Karşımızda gerçekten aydın ve ilginç bir kişilik bulduk.

Keitel, "Ülis'in Bakışı" sırasında Saraybosna ve Vukovar'da daha savaş sürerken çekim yaptıklarını, bunun kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu söyledi: "Özellikle çocukların ne kadar etkilendiğini, savaşın onlara başta ölüm, nasıl felaketler getirdiğini gördüm. Ve ondan sonra savaşın bitmesi için uğraş verdim. Şimdi de aynı şeyi savaş sonrasının sefilliğine bir parça çare bulmak için yapmaya hazırım."

Keitel'e o kaçınılmaz soruyu, Robert de Niro ile olan rekabetini sormaya hazırlanıyordum ki, bir başkası soruverdi. Ama Keitel öyle bir yanıt verdi ki, iyi olmuş da ben sormamışım dedim!.. Sanatçı şöyle dedi: "Hollywood'u unutun. De Niro ile benim rekabetime boş verin. Ben kimseyle değil, kendi kendimle rekabet halindeyim. Hollywood'u örnek ya da model almaktan vazgeçin. Orası, sanıldığının tersine dünyanın merkezi değil. Küçük ve çok şeyden habersiz bir kasaba. Siz çevrenize bakın. Burada, Yunanistan'da dünyanın en eski ve en temel öyküleri yazıldı. Başka ülkelerde de öyle. Etrafınıza bakın, kendi gerçeğinizi yakalayın, kendi hikâyenizi anlatın. Böylece başarıya erişebilirsiniz. Hollywood'u taklit ederek değil!"

Angelopoulos ise oyuncusuna hayranlığını belirtti: "Öyle zamanlar vardır ki, bir büyük aktör tüm bilinen normların ötesine geçer ve ortaya tanımlanamaz bir şey koyar. Harvey de "Ülis"in bir sahnesinde öyle bir umutsuzluk çığlığı attı ki, sette herkes donup kaldı. Ve o an, filme çok şey kazandırdı."

Keitel, Oscar'ın bir amaç değil sadece bir nesne olduğunu ve sinemada en büyük amacının genç yönetmenlere yardım etmek ve ortaya iyi ve yeni filmlerin çıkmasını sağlamak olduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır