kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Eşi ve kendisine torba kömür aldı
Egebank'ın içine boşaltmakla suçlanan Yahya Murat Demirel'in, geçtiğimiz günlerde havanın aniden soğuması üzerine hem kendi koğuşuna hem de eşinin kaldığı kadınlar koğuşuna torba kömür aldırdığı öğrenildi.

Demirel'in eşi Ayşenur Esenler Demirel için kadınlar koğuşuna bir de mini buzdolabı alındığı bildirildi. Diyabet hastası olan Ayşenur Demirel'in buzdolabında koruduğu insülin iğnelerini kendisinin yaptığı, cezaevi doktoru tarafından sık sık kontroldan geçirildiği belirtildi.

Murat Demirel dün "Egebank'tan, Harmak Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye 8 milyon dolar usulsüz kredi verdiği" gerekçesiyle yargılandığı dava nedeniyle hakim karşısına çıktı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan bu dava nedeniyle hakkında verilen "gıyabi tutuklama" kararı dün Ankara Nöbetçi 10.Sulh Ceza Mahkemesi hakimi tarafından "vicahi"ye çevrildi. Mahkemeye takım elbise ve spor ayakkabı ile gelen Demirel'in, moralinin çok bozuk olduğu görüldü. Hakimin "Hakkında gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkartılan Yahya Murat Demirel siz misiniz?" sorusuna sadece "Evet" demekle yetindi.

Avukatı serbest
Yönetim Kurulu üyesi olduğu Akdeniz A.Ş'nin, Egebank'tan usulsüz kredi alması olayına adı karıştığı gerekçesiyle, gözaltına alınan Demirel'in avukatı Suat Çelebi Ankara DGM tarafından serbest bırakıldı. Çelebi ile birlikte, tutuklanmaları talebi ile Yedek Hakimliğe sevkedilen Berdan Tekstil'in sahibi Muhteşem Ekenler ve Egebank eski yönetim kurulu üyesi Özcan Tangu da yeterli delil bulunamadığı için serbest bırakıldı.

Göksel ÇAĞLAV-Merdan KAÇAR-Merdan KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır