kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Deutcshe Bank: Döviz akacak
Banka, son raporunda yaşanan olayların geçici olduğunu ve önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye 4.6 milyar dolar geleceğini belirtti

Avrupa'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, son günlerde piyasalarda yaşanan sarsıntıların ardından yayınladığı raporda sıkıntının sona erdiğini ve önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye yoğun döviz girişi olacağını belirtti.

Raporda, Merkez Bankası rezervlerindeki 2 milyar doların üzerinde azalmaya karşılık Aralık ve Ocak aylarında toplam 4.6 milyar dolar giriş olacağı ifade edildi.

Deutsche Bank, son günlerde piyasalarda yaşanan para sıkıntısının da sistemin geneline yayılmadığını belirtti. Yabancı yatırımcılara gönderilen raporda Merkez Bankası'nın yaptığı Açık Piyasa İşlemleri'yle bankacılık sistemine likidite akışını hızlandırdığı, böylece önceki gün yüzde 250'lere ulaşan gecelik faizlerin önüne geçildiği ifade edildi.

Merkez Bankası'nın 23 Kasım'da öğleden sonra gerçekleştirdiği repo ihalesiyle 1.3 katrilyon lira verdiği hatırlatılan raporda, "Sadece birkaç bankadan talep gelmesi, bankacılık sisteminin önemli bir likidite kriziyle karşılaşmadığını onaylıyor" denildi.

IMF'DEN TAM DESTEK
Uluslararası Para Fonu'nun stand-by düzenlemesi kapsamında üçüncü ve dördüncü gözden geçirmeyi yaptığı kaydedilen raporda, IMF'nin hükümetin yüksek seyreden cari işlemler açığının frenlenmesi için gereken önlemleri alacağı konusundaki güveninin tam olduğu ifade edildi. Hükümetin 2001 yılına mali politikaları sıkı tutmayı devam edeceği öngörülen raporda, Türk Telekom başta olmak üzere özelleştirme konusundaki faaliyetlerin hızlandırılacağı da vurgulandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır