kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bu suçun affı yok
Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy ve 35 arkadaşı, açılan davada suçlu bulunurlarsa gündemdeki aftan yararlanamayacak. İddianame Genel Kurul üyelerine gönderilecek

36 kişiye dava açılıyor
SABAH'ın dün yayınladığı "Futbol Federasyonu yöneticileri hakkında hapis istemiyle dava açılıyor" haberi Ankara'yı ayağa kaldırdı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un da içinde bulunduğu 36 yönetim kurulu üyesi, danışmanı ve çalışanı hakkında kamu davası açıldığını bildirdi.

Af söz konusu değil
Bakan Ünlü, Cumhuriyet Savcılığı'nın Futbol Federasyonu'nun faaliyetlerini soruşturan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporuna dayanarak "Hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, bu suça iştirak ve resmi mercileri iğfal" suçları ile kamu davası açtığını belirtti. Ulusoy ve arkadaşları, suçlu bulunurlarsa yüz kızartıcı suçlar ve devlete karşı işlenen suçlar af kapsamında olmadığı için aftan yararlanamayacaklar.

Genel Kurul için yeşil ışık
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Ünlü, iddianameyi Futbol Federasyonu Genel Kurul delegelerine teker teker göndereceğini söyledi. SABAH'ın haberi sonrası GSGM hukukçuları ile biraraya gelen ve "Gelişmeleri kamu yararına dikkatle izliyorum" diyen Ünlü, "Bu bir Genel Kurul çağrısı için düğmeye basma mıdır?" sorusuna "Bekleyip göreceğiz" yanıtını verdi.

Federasyon şaşkın
Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, konu hakkında "3.5 yılda devlete 38.5 milyon dolar katkı sağladık" dedi. Aksu, "Teftiş Kurulu 5.5 aydır inceleme yapıyor. Savcılığın hazırladığı iddianame henüz bize ulaşmadı. Her yıl Haziran'daki Mali Genel Kurul'da hesapları ibraya açarız. Verilmeyecek hesabımız yok" diye konuştu.

TAYFUN BAYINDIR - Ankara


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır