kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Siluetteki utanç!
Bir inat uğruna yıkılan Park Otel İstanbul'un dünya güzeli siluetini yıllardır görüntüsüyle gölgeliyor

OTELDEN OTOPARKA
SÜRMELİ Ailesi'nin yıllar önce inşaatına başladığı Park Otel, günümüzde katlı ootopark olarak hizmet veriyor... Nurettin Sözen'in Belediye Başkanlığı döneminde 10 katı traşlanan bina, Sürmeli Ailesi'nin küsmesi üzerine yıllarca çevrenin çöplüğü halinde bekledi... Daha sonra otopark olarak hizmet vermeye başlayanbina, bu kez de çevre sakinlerinin tepkisini çekti..

HAYAL KIRIKLIĞI
PARK Otel'in inşaatına başlandığı sırada semtlerinin değerleneceğini düşünerek sevinen Gümüyşsuyu sakinleri, Nurettin Sözen'in şovundan sonra hüsrana uğradı... Günümüzde otoparka dönüştürelen yapının tekrar otel haline getirilmesini isteyen Gümüşsuyu sakinleri, "Bu konuda en büyük görev Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'ya düşüyor" diyor...

Otopark olarak kullanılıyor

HEDEF BAŞKAYDI
SÜRMELİ Ailesi, yıllar önce otel olarak inşa ettikleri binayı günümüzde otopark olarak kullanıyor.. Uzun süre çöplük halinde kalan Park Otel, geçen seneden itibaren temizlenerek katlı otopark haline getirildi. Bir zamanlar turistlerin konaklaması için planlanan otelin katlarında şimdi otolar duruyor.

BEKLENTİLER
ÇEVRE sakinleri, yapının otopark olarak kullanılmasının yararlarını kabul ediyor ancak, "Burası eğer planlandığı şekilde otel olsaydı, çevrenin görüntüsü, binaların değeri değişecekti. Ancak Nurettin Sözen inat uğruna bütün bu beklentileri yok saydı, gelip yıktı" diye yakınıyor..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır