kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Uyanık terledi

* Çöp atıyorlar
AYŞE ÇAMALAN: Küçükyalı Askent Sitesi'nde oturuyoruz. Yan tarafımızdaki mezarlık yolunun kenarlarına çöp ve moloz döküyorlar. Önlem alamaz mısınız?

UYANIK: Yol kenarına tel örgü çekeriz. Zaten bu alanı yeşillendirip park haline getireceğiz.

* Doğalgazımız yok
SABRİ KOÇYİĞİT: Zümrütevler'de 168. Pafta'ya doğalgaz verilmedi. Halbuki bütün çevremizde var. Ayrıca Tülin Caddesi'nin trafiğinin tek yönlü olmasını istiyoruz. Perşembe günleri pazar kurulduğu zaman trafik karmaşası yaşanıyor.

UYANIK: İlçemizin E-5 üstü kısmının tamamına doğalgaz gelecek. Trafiğin tek yönlü olması için Valiliğe başvuracağım.

* Sokağımız işgalde
MUSTAFA SAĞNAK: 100 Evler Gülcihan Sokak, oto elektrikçisi ve koltuk döşeme atölyesinin işgali altında.

UYANIK: Bu sokaktaki oto tamircilerini kaldırmıştık. Yakında onlar da gidecek.

* Kablolu TV
MUSTAFA AYDIN: Kablolu TV'ye ne zaman kavuşacağız? Bir de Karayolları Caddesi tek yönlü yapılamaz mı?

UYANIK: İlçemizde kablolu TV hattı döşenmesi bitti. Yakında Küçükyalı ve belediyemizin önüne abonelik için başvuru yerleri kuracağız. Karayolları Caddesi'ne Kadir Has'ın adını verdik. Ben de bu yolun tek yönlü olmasını istiyorum. Öncelikle kaldırımları yenileyeceğiz ve caddeyi ağaçlandıracağız.

* Baz istasyonu
NACİYE ÖZCAN: Adatepe, Şehit Hikmet Alp Cadddesi Huzur Apartmanı'na baz istasyonu kuruldu. Yöneticimiz, binaya ilan aldım diyerek herkesten imza topladı ve bunu gerçekleştirdi. Çevremizde okullar var. Kaldırılması için ne yapabiliriz?

UYANIK: Yönetmeliğe göre baz istasyonlarıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ilgileniyor. Belediyemize, bu baz istasyonunun görüntü bozukluğu ve imara uygun olmadığı şeklinde bir dilekçe ile başvurursanız, imar bakımından müdahale edebiliriz. Ayrıca mahkemeye de verebilirsiniz. Belediyenin avukatı da size yardımcı olur.

* Terkedilmiş gecekondu
MUHİTTİN KOCAOĞLU: İdealtepe Özgür Sokak Kral Apartmanı'nın yanında bir yıldır terk edilmiş halde duran gecekondunun yıkılmasını istiyoruz. Tinerci çocukların barınağı oldu. Ayrıca yolumuzdaki çukurların asfalt ile kapatılmasını istiyoruz.

UYANIK: Bu gecekonduyu hemen yıktırırım. Ve sahibinden masrafını alırım. Birkaç gün içinde yolunuz asfaltlanacak. Belediyenin asfalt sıkıntısı yok. Kim isterse hemen ekip gönderiyoruz.

* Deprem barakası
MELİHA SARAÇOĞLU: Esenyol Fatih Caddesi Çıkmazı Limon Sokak'taki boş arazideki deprem barakası hala duruyor. Kaldırılmasını istiyoruz. Sokağımızın yanından geçen dere ne zaman halledilecek?

UYANIK: Baraka için zabıtaya haber vereceğim. Derenin ıslahı için Büyükşehir Belediyesi çalışıyor.

*Sorunumuz çok
GÖKSEL BEY: Cevizli hizmetinizin az geldiği bir yer. Bir tane çocuk parkımız yok. Nihat Erim İlköğretim Okulu'nun çevresinde yollarımız bozuk, sokaklarımız pis. Bir gün bile süpürülmüyor. Ayrıca yüksek katlara izin veriyorsunuz. Marmara Evleri 11 katlı... Deprem olsa kaçacak yerimiz yok.

UYANIK: Cevizli, ilçemizin geri kalan bölgelerinden biri. Yakında hizmetlerimiz bölgenize de gelecek. Asfaltlama ve temizlik ekibini bu hafta göndereceğim. Yüksek katlara gelince, 1992'nin Mayıs ayında imar değişikliği yapılarak, Fenerbahçe'den Bostancı'ya, İdealtepe'den Tuzla'ya kadar bölümde gökdelenlere izin verildi. Bir tek Dragos hariç. Şimdi imar böyle.

* İlkokulun çöplüğü
İ. HAKKI UZUN: Cevizli Cemalbey Caddesi'nde oturuyoruz. Kaldırımlarımız hala düzeltilmedi. Özel Coşkun Nilüfer İlköğretim Okulu'nun çöplüğü felaket, yemek atıklarının yağlı suları caddeye akıyor.

UYANIK: Kaldırım çalışmaları yapılıyor. Sizin caddeye de sıra gelecek. Çöplük için zabıtaya haber verip baktıracağım ve uyaracağım.

*Moloz dökülüyor
KEMAL ATLAS: Esenkent, Kanipaşa Ada Site'de oturuyorum. Ertuğrulgazi Lisesi'nin ön tarafına devamlı moloz ve çöp dökülüyor.

UYANIK: Zabıtamızın polis yetkisi yok. En büyük sorunumuz moloz dökülmesi. Dozerlerle topluyoruz ama gece E-5 kenarına, boş arazilere döküyorlar. Şimdi yeni bir kampanya başlatıp, evlerinde tadilat yapanların molozlarını belediye ekipleri ücretsiz alacak. Lise'nin önü Bayındırlık Bakanlığı'nın. Belediyeye devredilecekti ama unutuldu. Bu alana park, çarşı gibi güzel projeler hazırlamıştık.

* TIR'lar park ediyor
GÜLHAN ÖZDEMİR: Küçükyalı Rezzan Has İlköğretim Okulu'nun E-5'e bakan bölümüne TIR'lar park ediyor. Hatta ağaçların içine kadar giriyorlar. Ayrıca yolumuzun kaldırımları yarım kaldı.

UYANIK: TIR'ların durumunu Trafik Müdürlüğü'ne bildireceğim. Herhalde gerekli önlemleri alırlar. Yarım kalan kaldırım için ekipleri göndereceğim.

*Çöpler birikiyor
NAMIK ÇOBAN: Esenkent Aydın Sokak'ta çöpler devamlı birikiyor. 62-64 numaranın karşısındaki boş arazi park haline getirilemez mi? Ayrıca Üsküdar'a minibüs veya halk otobüsü istiyoruz.

UYANIK: İlçemizde çöp sorunu yok. Özel bir şirket toplama işini yapıyor. Eğer çöpler alınmazsa belediyemize hemen haber verin, gelelim. Biz de onları kontrol etmiş oluruz. Park alanının durumuna bakmamız gerekir. Uygunsa parkı yaparız. Otobüs için de ilgililerle görüşeceğim.

* Stat bitecek mi?
AYKUT GÜLER: Başkanım, Maltepe Stadı ne zaman bitecek?

UYANIK: Ligin ikinci yarı maçlarının tamamı bu stadda oynanacak, inşaat da devam edecek. Önümüzdeki yılın Aralık ayında tamamen bitecek. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynuyoruz. İnanıyorum ki, Maltepe şampiyon olup ikinci lige çıkacak.

* Binamız hasarlı
FERİDE ŞAFAK: Küçükyalı Cumhuriyet Caddesi numara 29'daki Zafer Apartmanı'nda oturuyoruz. 27 yıllık binamız hasarlı ama inceletmek için kat malikleri ile uyum sağlayamıyoruz.

UYANIK: Statik olarak binanızın incelenmesi gerekir. Belediyemize gelirseniz bu konuda size yardımcı oluruz.

* Kavşak karanlık
NECDET ÇÖLEN: Sanatçılar Sitesi sakiniyim. E-5 üzerindeki Başıbüyük Kavşağı çok karanlık. Yaya yolu ise çok dar. Ayrıca sahildeki bir park semtimize yapılamaz mı?

UYANIK: Karayollarına bu kavşağın aydınlatılması için başvuracağım. Doğuşkent önündeki arsayı versin. Belediye olarak mükemmel bir park yapalım. Siz onları ikna edin.

*Yol istiyoruz
OSMAN BOZAKLI: Zümrütevler'de Ertuğrul Sokak ile Tülin Sokak arasında yol açılması için yüzlerce imzalı dilekçe verdik. Sonunda belediyenizden olumsuz cevap geldi.

UYANIK: Bu yolun açılması için vatandaşın arsalarından geçmek gerekiyor. Yani istimlak etmemiz lazım. Şu anda bu zor.

*Çamur ve karanlık
FERRA ŞEKER: Feyzullah Mahallesi Aydınlar Çıkmazı'nda oturuyoruz. Yolumuz çamur ve karanlık. 100 Evler'den Maltepe'ye kadar da bir tane aydınlatma lambası yok. Bir de yıkılan bir binanın enkazının kaldırılmasını istiyoruz.

UYANIK: Sokağınıza en kısa zamanda ekipleri göndereceğim. Yolunuz çamurdan kurtulacak ve ışıklandırılacak. Enkazı da kaldırırız.

* Sanayi çarşısı gibi
MEHMET GÖRGEN: Askerlik Şubesi altındaki Sıdar Sokak, sanayi çarşısı gibi. Atölyelerden tutun da ne isterseniz var. Gürültüden ve pislikten bunaldık. Sokağımızın kaldırımları da çok bozuk.

UYANIK: Daha önceden kurulmuş olan bu tür atölyeleri sanayi sitelerine taşınması için zorluyoruz. Bunu birçok sokakta yaptık. Sıdar Sokak'tan da bunlar taşınacak. Ve kaldırımlarınız en kısa zamanda yapılacak.

* Konteynır yok
GÜLDANE: Gülensu Mahallesi son duraktaki Seyran Sokak'ta asfaltlama işi yarım kaldı. Yolun yarısı asfalt. Çöp konteynırı olmadığı içinde bütün çöpler alınıncaya kadar çevreye dağılarak çirkin bir görüntü oluşturuyor.

UYANIK: Sizin gibi duyarlı insanlara ihtiyacımız var. Sokağınız hemen asfaltlanacak ve çöp konteynırı da bir iki gün içinde konulacak.

* Bahçeye asfalt
AHMET ATEŞ: Karayollarındaki binamızı boyattık. Ama 450 metrekarelik bahçemizin otopark olarak kullanılması için asfaltlamak istiyoruz. Bu işi belediye ücretle yapıyor mu?

UYANIK: Belediyemiz bu konuda size yardımcı olur. Hatta maliyetinin altında bahçenizi asfaltlarız.

* Molozlar
FARUK TANDEL: Bostancı'dan arıyorum. E-5 yan yoldaki Tünel girişinin çevresindeki molozları niye kaldırmıyorsunuz? Bu molozlar ayrıca Çamaşırcı Deresi'ne de dökülüyor.

UYANIK: Tabii bu molozlar kaçak olarak dökülüyor. O bölgeyi Büyükşehir Belediyesi ihale etti. Ama müteahhit ile problem çıktı. Molozlar bu yüzden duruyordur. Bu alanı biz de temizlemeye çalışırız.

*Çingeneler
ZÜLFİKAR GÜZEL: Aydınevler'den arıyorum. Çingenelerden ne zaman kurtulacağız? At besliyorlar... Mahallenin içine saldıkları atlar her tarafı pisletiyor.

UYANIK: Zabıtalarımız bunları engellemeye çalışıyor. Ama tekrar geliyorlar. Bu biraz da emniyetin işi.

* Parkımız yok
LÜTFİYE PEKDEMİR: Zümrütevler'e çocuklarımız için bir park yapılmasını istiyoruz.

UYANIK: İlçemize şimdiye kadar 90 tane park yaptık. Muhtarlığın yan tarafına yakında güzel bir park yapacağız. Maltepe'de artık belediyemizin arsası kalmadı. Park sıkıntımız bu yüzden oluyor.

* Toprak saha
BİRSEN AYDAN: İdealtepe'deki toprak sahayı belediyenin aldığını duyduk. Bu alana ne yapacaksınız?

UYANIK: Satın almadık. Vakıflar'dan aylığı 900 milyon liradan kiraladık. Saha olarak kalacak ama daha da güzelleşecek. İdealtepe Spor Kulübü bu alandan faydalanacak. İmar planında tören alanı olarak görüldüğü için başka bir şey yapmamız söz konusu değil.

* Cemalbey Deresi
REYHAN ZENGİN: Cevizli Sümbül Sokak'ta oturuyoruz. Cemalbey Deresi'nin hali ne olacak? Boş arazilerde inek besliyorlar. Hayvanların bütün pislikleri dereye gidiyor. Rezil durumda!

UYANIK: Cemalbey Deresi'nin alt kısmını belediye olarak kapattık ama üst kısmını Büyükşehir Belediyesi kapatacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır