kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Evlerinde huzur yok
Boğaziçi sırtlarında konut sahibi olan sanat dünyasının ünlüleri "keyifli yaşam" yerine sıkıntıyla karşılaştı. Çok sayıda sanatçı, Boğaz'daki lüks evleri için yıllardır mahkeme koridorlarını arşınlıyor

YALI KATINI DEVRETTİ
SİBEL Can, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden izin almadan tamir ettirdiği Sarıyer Yenimahalle'deki evi için hakim karşısına çıktı. "Bunun suç olduğunu bilmiyordum" diye savunma yapan sanatçı, yalı katını boşandığı eski eşi Hakan Ural'a devretti.

KOMŞUYLA ANLAŞMAZLIK
FERDİ Tayfur ise Emirgan'daki evi için komşusu Abdullah Yıldırım'la bahçe anlaşmazlığı nedeniyle mahkemelik oldu. İki ev sahibi, Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sınır ihlalini karşı tarafın yaptığını kanıtlamak için defalarca hakim karşısına çıktı.

HAYRINI GÖRMEDİ
ŞU günlerde sağlık sorunları ile boğuşan "Arabesk Kralı" Orhan Gencebay ise mahkeme kararıyla bir bölümü yıkıldıktan sonra çürümeye terkedilen Sarıyer Uyum Villaları'ndaki konutunun keyfini hiçbir zaman yaşayamadı. Gencebay da diğer villa sahipleri gibi villaların kaderini merak ediyor.

CEZASI ERTELENDİ
TÜRK Sanat Müziği'nin bir diğer ismi Safiye Soyman ise çatı katını izinsiz olarak tamir ettirdiği evi için Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanatçının işlediği suça karşılık aldığı hapis cezası mahkeme tarafından ertelendi.

PEKKAN DAVA AÇTI
AJDA Pekkan ise Polonezköy'de yaptırdığı imarlı evine yıllardır iskan izni alamadı. Sanatçının Beyoğlu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası aradan geçen uzun süreye rağmen hala bitmedi. Pekkan, yıkım kararını durdurmak için Bölge İdare Mahkemesi'nde karşı dava açtı.

Kim ne diyor?

Kaçağa asla izin yok
SADECE tapulu binalar ile kamu binalarında ruhsatlı tadilat yapılıyor. Boğaz'da gecekondu ve yeni bina yapımına izin vermemiz kesinlikle söz konusu değil.

Öngörünüm kalkmalı
KONDU bölgelerinin ekonomiye kazandırılması gerek. Boğaçizi öngürünüm çizgisi mutlaka kaldırılıp imar yetkisi ilçe belediyelerinin sorumluluğuna verilmeli.

Boğaz dünya malı
BOĞAZ'ı korayacak yasaların Meclis'ten artık mutlaka çıkması gerekiyor. Çünkü İstanbul'un incisi Boğaz sadece bizim değil, dünyanın ortak malı.

Beykoz artık planlı
1995'te SİT alanı ilan edilen Beykoz'da imar planları Koruma Kurulu'nun denetimine verileceğine mahkeme yoluna gidildi. Ancak artık plan geldi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır