kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Demirel'in avukatı gözaltında
Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in avukatı Suat Çelebi ile Berdan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Ekenler gözaltına alındı. Tarsus'ta gözaltına alınan Ekenler, Ankara'ya götürüldü. Suat Çelebi'nin Demirel'e ait bir paravan şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu gerekçesi ile gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince bürosunda gözaltına alınan Çelebi, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Çelebi daha sonra Mali Şube dedektifleri ve Kaçakçılık Daire Başkanlığı ekiplerince sorguya alındı. Sümerbank soruşturma kapsamında hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan, bankanın eski genel müdürü Cengiz Biçer de, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Göksel ÇAĞLAV-Merdan KAÇAR

Zeytinoğlu DGM'de ifade verdi
SÜMERBANK soruşturması kapsamında ifadelerinin alınması kararlaştırılan 40 kişiden Esbank'ın eski sahibi Yavuz Zeytinoğlu ile Özel Şimşek Okulları'nın sahibi Ahmet Şimşek İstanbul DGM Savcılığı'nda ifade verdi. Zeytinoğlu'nun, Esbank ve Sümerbank'ın birbirlerine kredi kullandırması nedeniyle ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Bir saat ifade veren Ahmet Şimşek ise, DGM'den ayrılırken, Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ile aralarında bir gayrimenkul alışverişi olduğunu, ancak bankadan kredi almadığını bildirdi. Ahmet Şimşek, bu konuda ifade verdiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Korkmaz Yigit ile Cavit Çağlar'ın da Sümerbak soruşturması kapsamında ifade verecekleri öğrenildi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır