kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Rüşvetçi müdüre 7 yıl hapis cezası
Türkiye'nin en ilginç rüşvet davalarından biri dün sonuçlandı. Rüşvet alan Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Sermet Ünel'e 7 yıl, Rüşvet veren Gül Havacılık şirketi yöneticisi Alaattin Özdemir'e de 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dün yapılan karar duruşmasına katılan tutuklu sanık Sermet Ünel savunmasında suçlamaları reddetti. Sermet Ünel şöyle konuştu:

DEMİREL'DEN BASKI
"Siyasi baskılarla bana iftira atılmıştır. Çünkü, Gül Havacılığın ortakları arasında Şevket Demirel, Mesut Şener gibi güçlü kişiler vardır. Bunlar devamlı bana telefonla baskı yaptılar. Ayrıca bu şirket izinsiz olarak Nijerya-Malta-İsrail arasında yolcu taşımıştır. Ben bunu haber alınca uçuş yapmamalarını söyledim. Onlar da beni Ulaştırma Bakanı'na şikayet ettiler. Bakanı da yanlış bilgilendirerek aklını karıştırdılar ve bu tezgahı düzenlediler. Suçsuzum beraatimi istiyorum."

PARAYI GERİ VERECEK
Hakim Çiçek, Özdemir'e "rüşvet vermek"ten 3 yıl 4 ay ağır hapis cezası verildiğini bildirdi. Ünel'in, 3 Ocak 2000'de nakit 50 bin dolar ile 25 bin dolarlık çek aldığını kaydeden Çiçek, sanığın 22 Ocak'ta ise 50 bin dolar ile birlikte toplam 125 bin dolar rüşvet aldığının saptandığını bildirdi. Ünel'e 7 yıl ağır hapis ve 339 milyar 786 milyon 250 bin lira ağır para cezası verildi. Özdemir ve Ünel memuriyetten de yasaklandı. 22 Ocak'taki operasyon sırasında Ünel'e verilen 50 bin doların, Alaattin Özdemir'e iadesine de karar verildi.

Merdan KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır