kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sucukta bufalo kuşkusu
Pastırma ve sucukta imalat merkezi olan Kayseri'de Başyazıcıoğlu Besi Et'e ait 5 soğuk hava deposundan numune alan İl Sağlık Müdürlüğü dondurulmuş et bulunan 2 depoyu mühürledi

BUFALO Operasyonu kapsamında Kayseri'de pastırma-sucuk imalatı yapan Başyazıcıoğlu Besi Et A.Ş.'den 11 kişinin gözaltına alınarak, Ankara'ya götürülmesinden sonra, aynı şirkete ait 2 depo mühürlendi. İl Sağlık Müdürlüğü, iddialar üzerine, kent merkezindeki tüm marketler ile büyük kasaplardan 6 ekiple numune et ve et ürünleri almaya başladı.

Bufalo Operasyonu soruşturmasını sürdüren Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk'ın talimatıyla Türkiye'nin en önemli sucuk ve pastırma imalat merkezi olan Kayseri'de, Başyazıcıoğlu Besi-Et Kombinası'ndan 11 kişinin gözaltına alınmasının ardından Karpuzatan'daki 5 soğuk hava deposundan numune alındı, içinde dondurulmuş etler bulunan iki soğuk hava deposu ise mühürlendi.

TAHLİL YAPILIYOR
Kayseri Ticaret Borsası Başkan Vekili ve pastırma, sucuk imalatçısı Şaban Ünlü sözkonusu işletmenin daha önce de yurda kaçak et sokan bir firmadan et aldığı yolunda belgelerin olduğunu belirtti. Ünlü, "şahsen benim alnım ak. Ama diğer firmalar hakkında bir görüş bildiremem" dedi.

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Aykaş'a göre ise Kayseri'de satılan etlerin yüzde 80'i veteriner kontrolü olmaksızın kaçak olarak satışa sunuluyor.

Test pahalı geliyor
ERCİYES Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Gönülalan, bir hafta önce pastırma ve sucuk imalatı yapan 3-4 firmanın test için kendilerine başvurduklarını ancak pahalı diye vazgeçtiklerini bildirdi. Gönülalan etin sağlığa uygun olup olmadığının "Eliza yöntemi" ile, bufalo ve sığır eti ayrımının ise "immunositrik yöntemle" saptandığını belirterek, "Eliza'da 96 ayrı çalışma yapıldığı için maliyeti 700 milyon lirayı aşıyor ama bir ton ete bir gram bile katılmış yabancı et tesbit edilebiliyor" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır