kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

İnternette taksitli satış dönemi
Finansbank, internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenli ve taksitli ödeme sistemi getiren FinansWebPOS'u hizmete sundu. Finansbank'ın IBM ile işbirliği içinde geliştirdiği sanal ticaret ürünü Site, internette kredi kartı ile on-line mal pazarlayan firmalar için güvenli ödeme ortamı sağlamaşyı hedefliyor. Site, Mart 2001'den itibaren Türkiye'de ilk kez internetten yapılan alışverişlerde taksit alışveriş ödemelerini de başlatacak.

Pentium 4 uzmanları üzüyor
INTEL'in yeni ürünü Pentium 4, sektörün uzmanlarını memnun etmedi. Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Pentium 4, ezeli rakibi AMD'ni Athlon ile kıyaslandığı testlerden başarılı çıkamadı. Sharky Extreme internet sitesinin test editörlerine göre, Pentium 4 performans artışı sağlamıyor. MicroDesign firması analiztlerinden Kevin Krewell, "Daha yüksek frekans hızı ve akışkan görüntünün büyük bir hedef olduğunu" söyledi.

Nokia'nın 3. nesil teknoloji TIR'ı Türkiye yollarında
Nokia, 3. nesil teknolojiyi (3G) kullanarak Türkiye'de ilk canlı mobil video konferans uygulamasını gerçekleştirdi. Nokia'nın 3. nesil teknolojiye yönelik cihazlarının içinde bulunduğu TIR, Avrupa'daki son durağı olan Türkiye'ye geldi. TIR ile önüne çekildiği Hilton Oteli arasında iletişim kurularak, görüntülü video konferans uygulaması yapıldı. 30 Kasım'a kadar Hilton Oteli önünde duracak olan TIR'da, yeni teknolojik uygulamalar tanıtılacak.

DaimlerChrysler ile Caterpillar yakıt sistemi üretecek
Amerikan Caterpillar ve DaimlerChrysler ortak şirket kuruyor. Joint Venture modeline göre oluşturulacak şirkete her iki tarafta yüzde 50 oranında katılacak. İki şirket orta büyüklükte motor, yakıt sistemleri ve şanzıman parçaları geliştirecek. Üretim hem iki şirket ihtiyacına hem de üçüncü şirketlere yönelik yapılacak. Yeni şirketin yıllık cirosunun iki milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Artema'nın kalite yolculuğu sürecek
EczacIbaŞI Yapı Gereçleri Artema Armatür Grubu Murahhas azası Dr. Reşat Alatalı, büyük ölçekli işletmeler kategorisinde bu yılki Kalite Başarı Ödülü'nü kazanarak, toplam kalite yolculuğunda çok önemli bir başarıya imza attıklarını, ancak bu yolculuğun hiç bitmeyeceğini söyledi. Toplam kalite yönetimini bir yaşam felsefesi olarak benimsediklerini vurgulayan Alatalı, "Bundan sonraki aşamada gerek Artema'da gerekse Türkiye'deki her alanda mükemmellik modelinin geliştirilmesi ve yayılmasındaki sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi. Son 3 yılda konut sektöründe yaşanan olumsuzluklara rağmen, paydaşların mutlu edilmesi sayesinde iş sonuçlarında önemli iyileşmeler sağlandığına dikkat çeken Alatalı, Artema'nın toplam kalite yolculuğunun bu aşamaya gelmesindeki en büyük payın Artema çalışanlarına ait olduğunu vurguladı.

Koç Holding'e 250 milyon dolar kredi
Koç Holding'in uluslararası piyasalardan sağladığı 250 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisine ilişkin anlaşma, Londra'da imzalandı. Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, 370 gün vadeli ve libor artı 0.95 faizli sendikasyon kredisi, piyasadan yoğun ilgi gördü. 200 milyon dolar tutarında borçlanmak üzere piyasalara çıkılırken, kredi teklifinin daha fazla olmasına rağmen, 250 milyon dolar tutarında borçlanmak üzere işlem gerçekleştirildi. Açıklamada, alınan 250 milyon dolar tutarındaki kredinin, şimdiye kadar Türkiye'de banka dışı bir özel sektör şirket tarafından alınan ve herhangi bir dış kaynaklı garanwtiye tabi olmayan en büyük "unsecured" sendikasyon kredisi olduğu bildirildi. Koç Holding Finansman Grubu Başkanı Kutsan Çelebican, işleme gösterilen ilgi ve katılımcı bankaların kalitesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, bu işlemin hem büyüklük, hem de fiyat açısından piyasada yeni bir "benchmark" oluşturduğunu kaydetti.

Mehmetçik artık sigortalı
Mehmetçik Vakfı, Axa Oyak Hayat Sigorta'nın teknik desteğinde ve OYAK koordinatörlüğünde 'Mehmetçik Sigortası' adı altında düşük primli, yüksek teminatlı yeni bir sigorta ürünü geliştirdi. Yeni ürünün tanıtımını yapan OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Türkiye'de bir ilk olduğunu ve dünyada da böyle birkaç tane grup projesinin bulunduğunu söyledi. Bu hizmetten silah altında bulunan er ve erbaşlar, uzman çavuşlar, sivil memurlar, askeri okul öğrencileri, astsubay ve subaylar faydanabilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır