kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

'Haksızlık yapılıyor'
Başbakan Bülent Ecevit, Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konusunda Türkiye'ye haksızlık yapıldığını, getirilen önerilerin tatmin edici olmadığını söyledi. Ecevit "AB'nin NATO bağlamında askeri kararlarının bizim dışımızda alınmasını kabul edemeyiz" dedi.

'Anlayış bekliyoruz'
NATO Savunma Bakanları toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu, Türkiye'nin Avrupa Gücü'ne destek vermeye hazır olduğunu, ancak görüşlerinden taviz vermeyeceğini vurgulayarak, "Avrupalı dostlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

'Türkiye utandırıyor'
İNGİLİZ The Daily Telegraph gazetesi Türkiye'nin AGSK'ya 6 binden fazla askerle katılma önerisiyle kendisine bu güçte daha küçük bir yer vermek isteyen AB üyelerini utandırdığını belirtti. Gazete Türkiye'nin uçaklar ve gemilerle de destek verdiği halde "söz hakkı"na sahip olmaması ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

40 yıl hamile dolaştı
KOLOMBİYA'DA karın ağrıları nedeniyle hastaneye giden bir kadının karnından, 40 yıl önceki hamileliğinden kalan kireçlenmiş bir cenin çıktı. Ibague kentindeki bir hastanede gerçekleştirilen operasyonda, 72 yaşındaki Otilia Castro'nun karnından çıkarılan ceninin 25 santimetre uzunluğunda ve tam 1200 gram ağırlığında olduğu açıklandı.

Sıcak turşu davası
ABD'DE fastfood zinciri McDonalds'a karşı ilginç bir dava açıldı. Tennesseeli bir kadın, McDonalds'tan aldığı hamburgerin içindeki sıcak turşu ağzını yakıp çenesinde iz bırakınca, 125 bin dolarlık tazminat davası açtı. Veronica Martin adlı kadın, bu olay yüzünden yüklü bir doktor faturası ödemek zorunda kaldığını ve ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.

Okulu kıran yanacak
HOLLANDA'DA ders saatleri içinde okula gitmeyen 12 ve daha yukarı yaştaki öğrencilere, 5 bin florine (1.4 milyar TL) kadar para cezası verilecek. Karar tasarısı, bugün Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Hollanda'da okula gelmeyen öğrencilere para cezası verileceği mevcut yasada yer alıyor. Ancak miktar belirtilmediği için, mahkemeler zorlanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır