kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bombasız gün yok
İSRAİL'DE son 4 günde yaşanan 6 patlamada 5 İsrailli öldü, 100 kişi yaralandı. İsrail'i kana bulayan saldırıların sonuncusu dün Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki sınırda meydana geldi.

Patlamada Erez geçiş noktası yakınlarında devriye gezen 2 İsrail askeri yaralandı.

MİSİLLEME GECİKMEDİ
Saldırının ardından taraflar arasındaki çatışmada 2 Filistinli yaralandı. Saldırıya sert tepki gösteren İsrail ordusu bombalı saldırının hemen ardından Batı Şeria'ya roket saldırısı düzenledi. Saldırıda Hamas örgütünün bombacısı olduğundan şüphelenilen İbrahim Bani Odeh adlı bir Hamas militanı öldürüldü. Pazartesi günü Gazze Şeridi'nde bir okul otobüsüyle başlayan bombalı saldırılar zinciri Salı günü Gazze Şeridi'ndeki Netzer Hazani Yahudi Yerleşim Bölgesine ve Kudüs'ün batısındaki bir bankaya atılan bombalarla devam etti.

Önceki gün Gazze Şeridi'ndeki Han Yusuf yakınındaki bir İsrail karakoluna düzenlenen bombalı saldırıda 1 İsrailli öldü 2'si yaralandı. En kanlı saldırı Hadera'nın merkezinde mesai çıkışında yaşandı. Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El Kamıs Tugayları'nın üstlendiği saldırıda 2 kişi öldü, 55 kişi ise yaralandı. Hadera'ya misilleme olarak İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde El Fetih örgütünün 4 militanını öldürdü. Bombalı saldırılar Hamas'ın intikam yemininin ardından peş peşe gelmeye başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır