kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ermeniler'e İngiliz tokadı
İngiliz hükümeti Ermeni lobisinin 27 Ocak'ta ABD'de yapılacak soykırım kurbanlarını anma gösterisine Ermeniler'in de katılması isteğini reddetti

İngiliz hükümeti ABD'deki Ermeni lobisinin 27 Ocak'ta yapılacak "Soykırım kurbanlarını anma gününde" Ermenilerin de anılması gerektiği yolundaki isteğini reddetti.

İngiltere hükümetinin görüşünü İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Neil Fratter ABD'deki Ermeni Birliğine yazdığı mektupta açıkladı.

Neil Fratter Amerika'daki Ermeni Lobisinin isteğini geri çevirirken şu satırlara yer verdi. "İngiltere 27 Ocakta tüm dünyada resmi olarak düzenlenecek "Soykırım Kurbanlarını Anma Günü"nde İkinci dünya savaşı yıllarında meydana gelen Nazi zulmüne ve yakın tarihimizde meydana gelen olaylara yer verecektir."

ERMENİLER'DE ŞOK
Neil Fratter'in Washington'daki Ermeni Birliği Başkanı Vartian'a yazdığı cevap California , Washington ve Marsilya'da Türkiye kiniyle yaşayan Ermeni kurumlarında şok etkisi yarattı. Washington'daki Ermeni Birliği İngiliz hükümetine yazdıkların mektubun bir kopyasını ve Neil Fratter'in cevabını Ermeniler'e yakınlığı ile tanınan Independent gazetesi Orta Doğu muhabiri Robert Fisk'e ulaştırdı. Yazar gazetenin dünkü sayısında Ermeni olaylarının 27 Ocakta düzenlenecek "Soykırım Kurbanlarını Anma Gününde" mutlaka anılmasını gerektiğini belirten bir haber yorum yayınladı. Yazar yarım sayfalık haberinde dünyanın Ermeni soykırım iddialarına verdiği destekle yakından tanıdığı belli başlı tarihçi ve diplomatların görüşlerine yer verdi.

TÜRK DÜŞMANI GAZETECİ
1991 yılında Doğu Anadolu'ya gazetesine terör örgütü PKK ile ilgili bilgi toplamak amacıyla gelen Robert Fisk güvenlik birimleri tarafından zararlı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Sorgulaması yapıldıktan sonra Türkiye'den sınır dışı edildi ve tekrar Türkiye"ye gelmesi yasaklandı. Bu olay Robert Fisk'i aynen geceyarısı ekspresi filminin başkahramanı rolüne soktu.

ASALA'nın avukatı çeteci çıktı
FRANSA'DA yayımlanan haftalık "Vsd" isimli dergide çıkan bir haberde, Ermeni terör örgütü ASALA'nın eski avukatı Patrick Devedjian'a ağır suçlamalarda bulunuldu. Habere göre, Jean-Charles Willoqueh isimli bir katilin anılarının yer aldığı bir kitapta, Devedjian'ın mafya ve çetecilerle işbirliği içinde olduğu iddia edildi. 1990 yılında ölen Jean-Charles Willoqueh, anılarında, bir ara Cumhuriyetci Birlik Partisi ( RPR) sözcülüğünü yapan Devedjian'ın suç ortaklarıyla yakın ilişkiler içinde olduğunu belirtti.

SÖZDE SOYKIRIMI DESTEKLEMİŞTİ
Derginin haberinde, Patrick Devedjian'ın iddiaları reddettiği ve söz konusu kişiyi tanımadığı yolundaki görüşlere de yer verildi. Bir dönem ASALA'nın avukatlığını üstlenen ve Cumhuriyetci Birlik Partisi milletvekili olan Devedjian, 1998'de Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin tasarının hazırlanmasına destek vermişti.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır