kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner Aslan ipten döndü
Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura kalmak G.Saray'ın kasasını doldurdu; halka açılma projesine yeşil ışık yaktı; yönetime ve takıma yönelik eleştirilere set çekti

Galatasaray, mutlak galibiyet için çıktığı Graz maçında berabere kalınca, ancak Rangers-Monaco karşılaşmasının berabere bitmesiyle Şampiyonlar Ligi'nde turu geçebildi. İki maçın da istenen sonuçla bitmesi sarı-kırmızılı camiada yaşanabilecek birçok olumsuzluğun önüne set çekti:

1- 1.8 TRİLYON CEPTE
G.SARAY, Şampiyonlar Ligi'nden elenseydi çok büyük gelir kaybına uğrayacaktı. İkinci tura kalınmasıyla, ayak bastı 1.5 milyon, maç başına 500 binden 3 milyon, toplam 4.5 milyon İsviçre Frangı'nı cebine koyan Cimbom, 1.8 trilyon liralık bu geliri kaçırmadı. G.Saray, gruptaki 6 maçta her galibiyet için 500 bin, her beraberlik için de 250 bin frank daha kazanacak. Cimbom, 2. turun garanti parası dahil Şampiyonlar Ligi'nden 10.5 milyon franklık (4 trilyon lira) geliri garantilemiş durumda. Bu rakamlara takımların ratinglerine göre verilen TV gelirleri dahil değil.

2- HALKA AÇILMAYA DEVAM
ŞİRKETLEŞME ve halka açılma projesinde atılan önemli adımlar, 2. tur gelmese belki de boşa gidecekti. Özellikle taraftarları hedefleyen halka açılmada 22 milyon dolarlık hedefin tutturulması güçleşecekti. Ekonomi çevreleri de, Şampiyonlar Ligi gelirinden yoksun kalmış, eski başarısından uzak bir takım için yatırımı riskli bulabilir; 24 Kasım olarak hesaplanan İMKB'de işlem görme tarihi ertelenebilirdi. Oysa şimdi G.Saray yeni transferlerle çeyrek final için taraftara ve yatırımcılara olumlu mesaj vererek iyi bir satış yapabilir.

3- LUCESCU GİDER Mİ?
SEZON başından beri eleştirilen G.Saray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etseydi ciddi bir operasyon gündeme gelecekti. Salı günü onefootball.com sitesinde yayınlanan bir habere göre G.Saray elenseydi Lucescu Rapid Bükreş'e gidecek, G.Saray'ın başına da Aime Jacquet veya Joachim Löw gelecekti. Ancak tur geçilince rahatlayan yönetim, takımdaki gevşek ve disiplinden uzak havayı değiştirmek için de dün Florya'da futbolcularla ilk toplantıyı yaptı.

4- JARDEL PAZARLIĞI KIZIŞTI
G.SARAY elense, Jardel'in takımda kalması çok zordu. Sürekli olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini söyleyen Brezilyalı'yı tutmak güçleşecekti. Oysa şimdi G.Saray'ın pazarlık gücü yükseldi. Şimdi, hem Jardel gitmeden önce birkaç kez daha düşünecek (Çünkü Benfica'nın durumu pek parlak değil) hem de Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turdaki bir ekibin golcüsünü almak isteyen kulüp kesenin ağzını açacak. Benfica Jardel'i almak için masaya en az 25 milyon $ koymak zorunda.

5 -TERİM KABUSUNA SON
KAMUOYUNDA sık sık dile getirilen, "Fatih Terim gitti başarılar bitti" tezi ikinci tura kalınmasıyla inandırıcılığını yitirmeye başladı. G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi grubundan çıkan ilk Türk takımı unvanını kazanması, hem Lucescu'nun hem de takımın kendine olan güvenini arttıracak. Yönetim de, kamuoyuna "İkinci tura kaldık, Süper Kupa'yı kazandık. Daha ne yapalım" mesajıını vererek, takıma yönelik eleştirilere bir set çekecek.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır