kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
DSP Grubu'nda enerji tartışması
Tekirdağ Milletvekili Dayanıklı, Enerji Bakanlığı'nı trilyonluk ihalelere rağmen saydamlığı sağlayamamakla suçladı

DSP Meclis Grubu dün Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında toplandı. Toplantının basına kapalı bölümünde söz olan Tekirdağ Milletvekili Bayram Fırat Dayanıklı, Enerji Bakanlığı'nı yaptığı trilyonluk ihalelere rağmen gereken saydamlığı sağlamadığı gerekçesiyle suçladı.

Dayanıklı, "Kapalı kapılar ardında resmi karar vericiler ve şirket temsilcileri değil değişik bakanlıklardan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu bir ulusal enerji konseyi tüm ülkede yaşayanların ortak kabullerine göre uygun, sağlıklı, çevreyle uyumlu, ucuz, enerji teknolojilerini hayata geçirebilir" diye konuştu.

Yüzer gezer santraller, doğalgaz çevrim santralleri ve Bulgaristan'dan alınacak elektrik enerjisi konusunda uyarılarda bulunan Dayanıklı, yapılan hataların bedelinin vatandaşın cebinden ödendiğini söyledi. Dayanıklı'yı dinleyen Başbakan Ecevit ise cevap vermedi.

Toplantıda söz alan Suat Çağlayan ise vakıf üniversitelerine verilen maddi desteğin devlet üniversitelerine de verilmesini istedi. YÖK yönetimlerinin belirlenmesi konusunda da değişiklik yapılmasını isteyen Çağlayan, "Ancak bu değişiklik yapılırken kaş yapalım diye göz çıkarılmamalı. Laiklik konusunda YÖK duyarlılığı yok edilmeden yönetsel yapısı değiştirilmeli" dedi. Ecevit, Çağlayan'ı dinledikten sonra yanına çağırdı ve hazırladığı dosyayı aldı.

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır