kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
En merkezdeki kim?
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 6'ncı Olağan Büyük Kongresi'nde söylediği "değişmedik, geliştik" sözlerine ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın "Statüko hiçbir şekilde merkezde yer alamayacağını bildiği siyasi yapıları bir illüzyon olarak merkezde gösterme gayreti içindedir.

Merkezin sahibi vardır o da ANAP'tır" diye karşılık vermesi, siyasette bir "merkez" tartışması başlattı. Bu tartışmaya son katılan ise Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan oldu. Kutan, "merkez" tartışmasına "En merkezde olan parti FP'dir" diyerek katıldı.

Kutan KESK Genel Başkanı Siyami Erdem ve beraberindekileri kabulünden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken MHP ile ANAP arasındaki "merkez parti" tartışmasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

MERKEZİN ÖLÇÜSÜ NEDİR?
"Hangi partinin merkezde olduğunun ölçüsü şudur: Hangi partinin ekonomik ve sosyal programları ve politikaları milletin arzu ve temayülleriyle yüzde yüz çakışıyorsa o parti en merkezdedir. Çünkü aslolan millettir. FP milletin kendisidir. Milletin arzu ve temayüllerini yerine getirmeyi benimsemiştir. bu itibarla en merkez parti Fazilet Partisi'dir."

FP Grup Başkan Vekili Bülent Arınç da "merkez" tartışmasına FP'nin ve yenilikçilerin"sağ"da ya da "sol"da olmadığını, merkezde olduğunu savunarak katıldı ve "Önemli olan merkezdir" dedi. Arınç MHP'nin DSP ile koalisyon kurduğunu, HADEP'li belediye başkanını alkışlayabildiğini, bu verilerin de "aşırı sağ, aşırı sol" gibi kavramları yok edip "merkez parti" tezini desteklediğini sözlerine ekledi.

MHP'DEN YILMAZ'A TEPKİ
ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın MHP'ye yönelik sözlerine bir tepki de MHP'li Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'ndan geldi. Mirzaoğlu "merkez sağın partisi şu partidir, bu partidir diye bir tapu senedi çıkarmaya hiç kimsenin hakkı yok" dedi.

MHP'nin ayırım yapmadan herkesi kucakladığını belirten Mirzaoğlu, "Bu haliyle MHP, merkezin tam ortasında, çevreden sanayileşmeye, gelir dağılımındaki adaletsizlikten kültürel meselelere ve Avrupa Birliği'ne katılmadaki kararlılığa kadar Türkiye'nin tüm meselelerini kucaklayan bir partidir. MHP kenarda kalmış ya da kalmaya aday bir parti de değildir" diye konuştu.

Merkezin hiç kimsenin tapulu malı olmadığını vurgulayan Bakan, sözlerini "Merkezde olan bir parti haliyle, merkeze doğru gelen diğer partilerden de memnuniyet duyması gerekir" diye noktaladı.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım da lideri Yılmaz'ın "Merkezin sahibi vardır o da ANAP'tır" sözlerini destekledi. "ANAP olarak merkezdeki tek partiyiz" diyen Yıldırım, "Başka partilerin merkeze yanaşması bizi memnun eder. ANAP, Türk siyasetinin orta direği" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır